Elképesztő!

2023.05.10. 10:20

Újabb döbbenetes részletek: virtuálisan már végrehajtotta az iskolai vérengzést Levente!

Ügyvédje szerint hamarosan vallomást tesz a 17 éves miskolci fiú a rendőrségen.

BOON

Fotó: Ádám János

A Blikk információi szerint a virtuális térben már végrehajtotta az iskolai mészárlást az a 17 éves fiatal, akit azzal gyanúsítanak, hogy a közeljövőben egykori iskolájában emberéleteket követelő vérengzést akart elkövetni.

Létezik egy olyan (a fiatalok körében igen népszerű) videójáték, amelyben a szereplők maguk készíthetik el a pálya grafikáját, ahol játszani (inkább csak lövöldözni) akarnak. A lap úgy tudja, az iskolai mészárlásra készülő miskolci tini az egykori általános iskolája tökéletes másolatát rajzolta meg a virtuális térben, ahova ő egy fegyverrel berontott, majd mindenkire lőtt, aki élt és mozgott. Az áldozatok között diákok és tanárok egyaránt voltak. Információik szerint a rendőrség által kirendelt informatikus szakértők meg is találták ezt a játékot, így Levente nem tudja letagadni, hogy – ha csak az interneten is – megtartotta tervének főpróbáját.

Az interneten messze ment

– Valóban vannak olyan, a nyomozó hatóság kezében lévő információk, amelyeket kár lenne tagadni. Ügyfelemmel egyeztetve arra jutottunk, hogy nemsokára vallomást tesz a rendőrségen. Ami már most teljesen biztos: tagadja majd, hogy a mészárlást ténylegesen végre akarta hajtani. Az tényszerűen igaz, hogy az interneten messze ment, de ez nem azt jelenti, hogy a való életben is képes lett volna a fantáziáját tettekre váltani – közölte a Blikk megkeresésére, dr. Lichy József, aki a miskolci fiatal jogi képviseletét látja el az ügyben.

A napjait magántanulóként, az édesanyjával közös lakásban egyedül tengető Levente egy chatcsoport tagja volt, ahol a világ minden tájáról olyan fiatalok gyűltek össze, akik arról álmodoztak, hogy iskolai mészárlást hajtanak végre. Megdöbbentő, de a csoportnak, rengeteg lány a tagja, akik – állításuk szerint – csak olyan fiúkra tudnak szerelemmel tekinteni, akik képesek iskolai vérengzést rendezni. A teljesen magányos lakótelepi fiú ebben a közösségben virtuális barátokra, sőt, szerelmes rajongókra is talált. A számítógépén lévő beszélgetésekből kiderül, hogy többekkel is diskurált arról, hogy megöli volt iskolája tanulóit, illetve édesanyjával is végezni akart. Egyedül a kutyáját hagyta volna életben, mert az állat szerinte nem érdemli meg a halált. Egyetlen „gondja” az volt, hogy nem tudott fegyvert szerezni, írja a Blikk.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában