Evezős Eb

2024.04.27. 14:40

Ezüstérmes lett a Szabó Bence, Furkó Kálmán könnyűsúlyú kettes

Ezüstérmet szerzett a Szabó Bence, Furkó Kálmán férfi kormányos nélküli kettes a szegedi evezős Európa-bajnokság szombati versenynapján.

MW

Szabó Bence (j) és Furkó Kálmán (b) a férfi könnyűsúlyú kormányos nélküli kettesek előfutama előtt az evezős Európa-bajnokságon Szegeden 2024. április 26-án

Forrás: MTI

Fotó: Kovács Tamás

A már rutinosnak számító magyar páros rajtja jól sikerült, de 500 méter után már az osztrákok vezettek és előnyüket folyamatosan növelték. A Szabó, Furkó kettős a moldáv egységet meg tudta előzni, de az aranyérem megszerzésére nem volt esélye.

 Ez a magyar küldöttség első érme a szegedi kontinensbajnokságon.

Az Eb szombati napján először a férfi egypárevezősök ültek hajóba, és mivel Bácskai Máté a futamában harmadik helyen csapott célba, így vasárnap a C döntőben a 13-18. helyért küzdhet tovább.

A négypárevezősök B döntőjében a Gerei Tamás, Koncsik Dominik, Ács Kristóf, Ujhelyi Mihály kvartett negyedik lett, ezzel tizedikként zárta a kontinensviadalt.

Az egyetemi nyolcasok versenyében az Óbudai Egyetem, a Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem, a Budapesti Corvinus Egyetem, a Szegedi Tudományegyetem, a Semmelweis Egyetem, a Magyar Testnevelési és Sporttudományi Egyetem, a Széchenyi István Egyetem és az Eötvös Loránd Tudományegyetem evezősei mérték össze tudásukat 500 méteren, és a BME csapata bizonyult a legjobbnak.

A négynapos viadal vasárnapi zárónapján a könnyűsúlyú egypárevezősök A döntőjében a kétszeres Európa-bajnok Galambos Péter lesz az utolsó magyar versenyző, aki éremért küzdhet.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában