Digitália

2024.04.25. 06:00

Bárki megveheti a lángszóró robotkutyát – és nem, ez nem elírás

A Thermonator nevet kapott lángvető robotkutyával kapcsolatos legfontosabb kérdés: mégis, miként lehet egy ilyesmi legálisan megvásárolható?

MW

Forrás: Youtube

2024-et írunk, és a technológia hihetetlen dolgokat produkál. Elkészült a kutya alakú robot, a lángszóróval felszerelt „Thermonator”, amely szabadon tud rohangálni bármilyen terepen, hómezőkön és erdőkön keresztül, és ha tulajdonosa úgy kívánja, lángot lövell ki.

Nem fegyverfejlesztő cég produktuma, nem katonai felhasználásra készült, hanem a polgári lakosságnak és az internetes oldalukon bárki megvásárolhatja 9420 dollárért, azaz 3,5 millió forintért. Nem kis összeg, de mégis, milyen menő dolog pitbull helyett olyan kutyát sétáltatni, amelyik utasításra lángot szór.

Az Egyesült Államokban ingyenesen kiszállítják.

Youtube

A Thermonator, az ohiói lángszórógyártó Throwflame terméke, 26 kilós robot négylábú, amit ARC lángszóróval szereltek fel. A bot a hátára szerelt eszközzel mintegy 9-10 méteres távolságra tud lángot lövellni, és beépített benzintartállyal rendelkezik. A Throwflame szerint a robotkutya egy órát működik akkumulátora egyszeri feltöltésével. Lézeres irányzékot, ledes világítást és LiDAR térképező rendszert is kapott, hogy lézerek segítségével értelmezze környezetét és automatikusan elkerülje az akadályokat.

A Thermonator Wi-Fi-n és Bluetooth-on keresztül csatlakoztatható, okostelefonról távolról vezérelhető a cég alkalmazásával.

Úgy tűnik, a Unitree Go1 négylábú robotból építették fel. Ez egy viszonylag kicsi, könnyű gépezet, amit számos érzékelővel és kamerával láttak el, hogy képes legyen autonóm módon navigálni.

A fejlődés megállíthatatlan: a lángszóró kutya mellett a cég TF-19 WASP néven lángvető drónt is árul, szintén kereskedelmi forgalomban.

A weboldaluk azt állítja, a termék alkalmas „vadtüzek elleni védekezésre és megelőzésre”, „mezőgazdasági gazdálkodásra”, „ökológiai megőrzésre”, „szórakoztatásra és SFX-re”, valamint „hó- és jégmentesítésre”.

Fent látható termékvideójuk alapján viszont leginkább tömeges gyújtogatás elkövetésére jó. Hiszen mit is mond a cég szlogenje?

A Thermonator az első lángszórós robotkutya. Ez a négylábú az ARC lángszóróval igény szerint tüzet szállít bárhová!

Nem lehet tudni biztosan, hogy mihez kezd majd vásárlója a tüzes gépezettel. De ha már megvette, ugye soha nem fogja úgy használni, hogy bárkinek is problémát okozzon?

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!