Vérengzést tervezett

2023.04.03. 07:00

Megdöbbentőnek találták a környéken élők a tömeges gyilkosságot tervező fiú esetét

A fiúról valószínűleg senki sem gondolta, hogy ilyen sötét gondolatok vannak a fejében.

Úgy tudjuk, itt lakott a fiú, aki vérengzést tervezett.

Fotó: Ádám János

Mint arról portálunkon már beszámoltunk, az interneten chatfórumokon osztotta meg többekkel azon tervét egy 17 éves miskolci fiú, hogy valamelyik általános iskolába fegyverrel fog berontani, és többeket le fog lőni. A KR NNI emberölés előkészületével gyanúsította meg, majd bűnügyi őrizetbe vette, és kezdeményezte letartóztatását, amit a bíróság vasárnap egy hónapra el is rendelt – tájékoztatott a Készenléti Rendőrség Nemzeti Nyomozó Iroda. A tinédzser azt tervezte, ha betölti a 18-at, fegyvert fog vásárolni és a tervezett vérengzést megvalósítja. A fiút az Avas lakótelep egyik társasházából vitték el néhány nappal ezelőtt. Az akciót titokban végezték olyannyira, hogy sokan nem is hallottak róla, csak a hírekből értesültek az esetről.

Nem ismerik

A környék, amely feltehetően a fiú lakókörnyezete, csendes, szinte kertvárosi benyomást kelt. Vasárnap késő délután, zuhogó esőben – ott jártunkkor – nem igazán voltak járókelők sem. Két fiatal férfit kérdeztünk, akik éppen hazafelé tartottak, hogy hallottak-e az esetről és esetleg ismerik-e a fiút. Azt mondták, nem tudnak semmit. Értetlenül álltak az elmondottak előtt. Véleményük az volt, hogy az ilyen korú tinédzserek sokszor nagyzolásból mondanak ilyesmit, nem feltétlenül azért, mert meg is akarják tenni, amiről beszélnek. Biztosan arra vágyott a fiú, hogy figyeljenek rá – vélekedett egyikük. A másik férfi viszont azt mondta, ha tényleg meg akarta tenni és tudta, hogy bűncselekmény, vajon miért beszélt róla, ez így teljesen érthetetlen.
A társasházból, ahol a fiú és családja lakik, éppen kilépett egy férfi - aki feltehetően a szomszédja lehet a fiúnak –, kérdeztük, hogy ismerte-e, hallotta-e mi történt. Megdöbbentő – jött a válasz. Hozzátette: keveset tartózkodik otthon, nem Miskolcon dolgozik és nem ismeri a lakókat. Mindössze két éve lakik az ingatlanban. Egyébként manapság már nem járnak össze a szomszédok, mint régen. Nincs ilyenfajta közösség. Ha ismerné is a fiút, biztosan nem gondolná, hogy ilyet tesz, vagy tervezi, hogy megteszi. Az ugyanis, hogy mi zajlik egy 17 éves fiú fejében, az kívülről nem látszik – vélekedett.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában