Vérengzést tervezett

2023.04.02. 11:12

Döbbenet: Egy avasi iskolában akart lövöldözni a 17 éves fiú, időben lekapcsolták! - Frissítve

Az interneten és a közösségi térben szervezte a vérengzést.

Levente a letartóztatása óta megváltozott

Fotó: Ádám János

Egy avasi oktatási intézményben készült lövöldözni egy 17 éves fiú, akinek vasárnap reggel döntött a letartóztatásáról a Miskolci Törvényszék. Úgy tudjuk a fiú ölni készült, fegyver(ek) beszerzésére készült, vérengzést tervezett, hasonlóan az Amerikai Egyesült Államokbeli esetekhez. A közösségi térben hagyott nyomai alapján azonban a rendőrség megtalálta, és még azelőtt lecsapott rá, hogy valóban megtehette volna, amire készül. 

Letartóztatta a bíróság

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, aki a meglapozott gyanú szerint – különböző közösségi platformokat használva – hangot adott a világban elkövetett iskolai lövöldözések iránti szimpátiájának, lőfegyvert használókról, fegyveres konfliktusokról, bűnöző személyekről posztolt, és kifejezte azt a vágyát, hogy maga is fegyvert használhasson. Az üzenetváltások során kilátásba helyezte az általa méltatott lövöldözésekhez hasonló cselekmény végrehajtását - tájékoztatta portálunkat a törvényszék sajtóosztálya.

A nyomozás jelenlegi állása szerint a fiatalkorú gyanúsított cselekménye emberölés előkészülete bűntettének a megállapítására alkalmas - tették hozzá.

Veszélyeztethetné a bizonyítást

A bíróság álláspontja szerint megalapozottan feltehető, hogy a fiatalkorú gyanúsított a bizonyítást veszélyeztetné tárgyi bizonyítási eszköz, elektronikus adat megsemmisítésével, elrejtésével, esetleg szabadlábon lévő társaival összebeszélne, őket az eljárásról tájékoztatná. Fennáll annak a veszélye is, hogy a cselekményt folytatná, vagy az előkészített bűncselekményt véghez vinné.

Mindezekre, valamint a bűncselekmény kiemelkedő társadalomra veszélyességére tekintettel a bíróság a mai napon egy hónapra elrendelte letartóztatását, melyet javítóintézetben kell végrehajtani. A végzés nem végleges.
Az esettel kapcsolatban hamarosan bővebb információkkal is jövünk, nézzen vissza később portálunkra!

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában