Miskolc

2022.09.22. 07:00

Fél év alatt sem hozott befektetőt a városvezetés márciusi dubaji útja

Fél év telt el, de nem tudni arról, hogy egy befektető is érkezett volna Miskolcra a városvezetés közbenjárása révén.

UA

Dubaj a világ egyik meghatározó gazdasági és turisztikai centruma

Fotó: Shutterstock

Korábban megírtuk, hogy az esedékes közgyűlési ülés megtartása helyett márciusban a dubaji kiállításon járt a miskolci baloldali városvezetés (Veres Pál polgármester, Szopkó Tibor alpolgármester és dr. Szarka Barbara polgármesteri kabinetvezető, valamint Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Juhász-Nagy Judit Adrienn, a városi vagyongazdálkodó cég gazdaságfejlesztési igazgatója). A csaknem 5 millió forintba kerülő utat – tájékoztatásuk szerint - a Miskolc Holdinghoz Zrt. (a város önkormányzati cégeit tömörítő társaság – a szerk.) finanszírozta. Lapunk munkatársa azonban a mai napig nem tekinthette meg az utazás költségeinek számláit.

A tájékoztatásuk alapján azonban a tételes költségeket megtudhattuk: a repülőjegy és helyi közlekedés költsége 5 fő részére 1 122 120 forint volt, a szállás és a szállásra való utazás csaknem 2 millió forintra rúgott. A szállás díján felül még a szálláshelyen felmerült idegenforgalmi adó és ellátás a delegáció részére 254 685 forint volt. Kötöttek utasbiztosítást is 72 630 forint értékben. A workshopra (kiállítás helyére – a szerk.) a részvételi díj 5 fő esetében 290 880 forint volt, amely kiállításra egyébként – a városháza közleménye szerint – a delegációt meghívták. Az étkezés 418 773 forint költséget jelentett, valamint egyéb költségekként szerepel 581 815 forint.

Kiadvánnyal mentek

Az expón a delegáció tagjai egy kiadványt adtak át a vágyott és remélt befektetőknek. Ezt az angol nyelvű, több mint húszoldalas brosúrát kérésünkre lapunk megkapta az önkormányzattól. A kiadvány 1500 darab példányban készült el, melynek költsége bruttó 1 111 250 forint volt. Fél év telt az utazás óta, de nem hallani arról, hogy egymásnak adnák a kilincset az arab, vagy bármilyen más országból, régióból érkező befektetők. Az önkormányzatnál többször is érdeklődtünk ez ügyben, legutóbb azt írták, hogy közérdekű adatigénylésnek minősül a kérdésünk, amint válaszolnak, közöljük.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában