Üzletkötés nem történt

2022.05.07. 11:30

Milliókba került a miskolci városvezetés dubaji útja

Csaknem ötmillió forintba került az út, a konferencia időtartama alatt üzletkötés nem történt.

Ujlaki Attila

Fotó: AFP

Korábban megírtuk, hogy az esedékes közgyűlési ülés megtartása helyett márciusban Dubajban járt a miskolci baloldali városvezetés, melynek részéről Veres Pál polgármester, Szopkó Tibor alpolgármester és dr. Szarka Barbara polgármesteri kabinetvezető, illetve Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Juhász-Nagy Judit Adrienn, a városi vagyongazdálkodó cég gazdaságfejlesztési igazgatója vett részt az utazáson.

Üzletkötés nem történt

Kíváncsiak voltunk az út részleteire és arra, hogy miből finanszírozták azt. Akkor kérdéseket tettünk fel, amelyek egy részére az önkormányzat sajtóosztálya azt az iránymutatást adta: kérdéseinkkel forduljunk a Miskolc Holdinghoz. Megtettük, azt ígérték, hogy 15 napon belül válaszolnak, pénteken meg is jött a levél.

A válasz szerint az út teljes költsége 4 773 086 forint volt, amelyet a Miskolc Holding Zrt. finanszírozott, továbbá azt is hozzáteszik, hogy a delegáció tagjain kívül mások nem vettek részt az utazáson. (Azért érdekes a Miskolc Holding Zrt. finanszírozása az üzleti úthoz, mert éppen ez a cég adott el az utóbbi időben több önkormányzati ingatlant pénzügyi okokra hivatkozva – a szerk.)

A levélben korábban feltett kérdésünkre részletezik azt is, hogy a delegáció utazását nem utazási iroda szervezte, kizárólag a repülőjegy-foglalás történt utazási iroda közreműködésével. Egyéni, azaz fakultatív programban a delegáció tagjai a Miskolc Holding Zrt. költségén nem vettek részt. A válaszokból az is kiderül, hogy a konferencia időtartama alatt üzletkötés nem történt, a partnerekkel történő kapcsolatfelvételre került sor a jövőbeni üzletkötések reményében.

A delegáció tagjai a rendezvény során egy kiadványt adtak át az esetleges befektetőknek. Ezt az angol nyelvű, több mint húszoldalas – amúgy színvonalas – brosúrát kérésünkre lapunk megkapta az önkormányzattól. A kiadvány 1500 darab példányban készült el, melynek költsége bruttó 1 111 250 forint volt. Válasz nélküli kérdés maradt azonban, hogy terveznek-e hasonló utat más országba, régióba az idei évben.

(A borítóképen: Öten utaztak a városházától és a Holdingtól az emírségekbe. Fotó: AFP/illusztráció)

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában