Miskolc

2022.04.02. 20:00

Közgyűlés helyett Dubajban járt a baloldali városvezetés

A miskolci Fidesz–KDNP nem érti, hogy miért pont most volt fontos a miskolci városvezetés számára a dubaji utazás.

ÉM

Forrás: AFP

Fotó: AFP

A vasárnapi ország­gyűlési választások tétje igen nagy, mert – mint dr. Nagy Ákos, a Fidesz miskolci önkormányzati frakciójának vezetője sajtótájékoztatóján elmondta – Miskolc a példája annak, hogy „milyen lenne az élet az országban, ha a baloldal kerülne hatalomra, ha Gyurcsány és miskolci barátai, élükön Varga Lászlóval nyernék meg a választást. Az történne az országban, ami most történik Miskolcon”. 

 

Ellehetetlenített életek 

 

Dr. Nagy Ákos hangsúlyozta, hogy 2019 őszén egy jól működő várost vett át a „baloldali szivárványkoalíció”. A politikus felidézte, hogy „Miskolcra 2010 és 2019 között mintegy 200 milliárd forint működő tőke érkezett, a szocialisták által felvett gigahiteleket – igaz, kormányzati segítséggel – sikerült konszolidálni. Miskolc gazdasága szárnyalt: a város iparűzésiadó-bevételei kilenc év alatt megduplázódtak, a munkanélküliek száma szűk egy évtized alatt a negyedére csökkent”. 

 

A 2019-es váltás óta azonban az ország egyik legjobban működő helyi tömegközlekedését Veres Pál polgármester vezetésével szétverték. „Hirtelen miskolciak tízezreinek lehetetlenítették el a mindennapi életét – tette hozzá. – Tömegeket hoztak megalázó helyzetekbe a követhetetlen menetrend-változtatásokkal, a lelketlen, kommunikációnak nevezett magyarázkodásokkal.” 

 

A DK-s Mokrai Mihály önkormányzati és az MSZP-s Varga László országgyűlési képviselő által vezetett nagyrészt egzisztenciális okokra visszavezethető politikai belharcoknak súlyos következményei lettek: „Miskolc gazdasága, a város cégei 2022 elejére olyan helyzetbe kerültek, hogy Veres Pálék már azt az adósságot sem tudják visszafizetni, amelyet elődeik, a 2010 előtti baloldali városvezetés vett fel. Ezért akarnak most 8 milliárd forintos gigahitelt kibumlizni maguknak.” 

 

„Veres Pál polgármester mindeközben a statikus statiszta szerepébe süllyedt: magatehetetlen politikai báb lett. Luxusgépjárművek vásárlásában és drága külföldi utak szervezésében éli ki maradék ambícióit. Most éppen Dubajból tért vissza, szépen lebarnulva. Ez a kis kiruccanás fontosabb volt, mint a város rendes közgyűlése, amit a korai nyaralás miatt egy héttel később tartanak meg.” 

 

A dubaji útról kérdéseket tettünk fel a miskolci önkormányzat sajtóosztályának. Az érkezett válaszlevélben a következőt fogalmazták meg: „A közérdekűnek minősülő kérdéseire a jogszabályban meghatározott 15 napon belül kap választ.”

 

Kérdéseink

 

– Milyen céllal utazott a delegáció Dubajba? 
– Kik voltak az utazó csapat tagjai? 
– Mennyibe került, és ki finanszírozta az utat? 
– Milyen eredményekkel tértek haza az útról? 
– Miért kellett elhalasztani a márciusi rendes közgyűlést? 

 

(A borítóképen: Nemrég tért vissza Dubajból a miskolci delegáció)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában