Számla

2022.07.14. 15:00

Dubaji út: naponta, fejenként több mint százezer forintos „zsebpénz”

A Dubaj-i utazás során a Miskolc Holding vezetőin kívül a városvezetés is napidíjat vett fel.

ÉM

Fotó: Shutterstock

Korábban megírtuk, hogy márciusban a miskolci városvezetés - a közgyűlés ülése helyett - Dubajban járt, amelyről nem sokat tudott meg a közvélemény. Ezért akkor közérdekű adatigénylést nyújtottunk be, hogy megtudjuk: a delegáció útja mennyibe került a város adófizetőinek, és hogy a költségeket ki finanszírozta. Az adatokból kiderült, hogy az ötfős delegáció kiruccanása csaknem 5 millió forintba került, amelyet - állításuk szerint - a Miskolc Holding Zrt. fizetett. Továbbá az is kiderült, hogy a Miskolc Holding Zrt. két vezetője napidíjat is kapott.

A cikkek megjelenése után az Északhírnök nevű portál arra volt kíváncsi, hogy a Veres Pál polgármester és Szopkó Tibor alpolgármester is kapott-e kiküldetési napidíjat a Holding vezetőihez hasonlóan, így közérdekű adatigénylést nyújtott be. A Miskolc jegyzője által megküldött válaszból kiderült, hogy a városvezetés is részesült költőpénzben, méghozzá napi 300 eurós napidíjat tudhattak magukénak. Tehát Veres Pál, Szopkó Tibor és dr. Szarka Barbara kabinetvezető - március végi árfolyamon számolva - fejenként, naponta 114 747 forintot kaptak az útra.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában