Miskolci városvezetés

2022.05.20. 14:00

A dubaji úton 400 ezret költöttek étkezésekre (videóval)

A miskolci városháza és a Miskolc Holding Zrt. delegációjának dubaji útja csaknem ötmillió forintba került.

Ujlaki Attila

Forrás: Shutterstock

Fotó: Shutterstock

Korábban megírtuk, hogy az esedékes városi önkormányzati közgyűlési ülés megtartása helyett március második felében Dubajban járt a miskolci baloldali városvezetés, melynek részéről Veres Pál polgármester, Szopkó Tibor alpolgármester és dr. Szarka Barbara polgármesteri kabinetvezető, illetve Dukai Zoltán, a Miskolc Holding Zrt. vezérigazgatója és dr. Juhász-Nagy Judit Adrienn, a városi vagyongazdálkodó cég gazdaságfejlesztési igazgatója vett részt az utazáson. 

Üzletkötés nem történt 

A delegáció hazaérkezését követően kíváncsiak voltunk az út költségeire, így közérdekű adatigénylés keretében tudtuk meg a városházától, hogy a nem mindennapi utazás csaknem ötmillió forintba került, valamint azt is, hogy a konferencia időtartama alatt üzletkötés nem történt. 

Az utazást követő miskolci közgyűlési ülésen is téma volt a dubaji út.

A fideszes Soós Attila felszólalásában arra volt kíváncsi, hogy ki fizette az üzleti út árát: „Egy, Miskolc önkormányzata, kettő, Miskolc polgármesteri hivatala, három, Miskolc bármelyik önkormányzati cége fizette-e ön és kollégái dubaji útját, az ott-tartózkodás és az utazás költségét?” – tette fel a kérdést a képviselő. 

Csaknem ötmillió forint 

Veres Pál polgármester először kérdéssel válaszolt: „Ez mennyiben tartozik a 2021-es zárszámadáshoz?” Soós Attila erre úgy folytatta, hogy ezen a három forráson kívül más lehetőségek fel sem merülhetnek, így kérdéses, hogy pontosan melyik (önkormányzati vállalat – a szerk.) költségvetéséből finanszírozhatták az utazást. A polgármester nem válaszolt a közgyűlésen, de azt ígérte, írásban válaszolnak. 

Mint kiderült, az út teljes költsége 4 773 086 forint volt, amelyet a Miskolc Holding Zrt. finanszírozott. Az Északhírnök nevű hírportál tételes kimutatást közölt, ezekből az adatokból kiderült: a repülőjegy és helyi közlekedés költsége 5 fő részére 1 122 120 forint volt, a szállás és a szállásra való utazás csaknem 2 millió forintra rúgott. A szállás díján felül még a szálláshelyen felmerült idegenforgalmi adó és ellátás a delegáció részére 254 685 forint volt. Kötöttek utasbiztosítást is 72 630 forint értékben. A workshopra (kiállítás helyére – a szerk.) a részvételi díj 5 fő esetében 290 880 forint volt, amely kiállításra egyébként – a városháza közleménye szerint – a delegációt meghívták. Az étkezés 418 773 forint költséget jelentett, valamint egyéb költségekként szerepel 581 815 forint. 

Napidíjat is kaptak 

Az Északhírnök által közöltekből az is kiderül, hogy az utazásért a Miskolc Holding Zrt. két dolgozója számára napidíjat is fizettek: ők az út egészére együtt összesen 131 594 forintot kaptak.

(A borítóképen: Dubaji látkép)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában