Elképesztő

2024.01.28. 15:30

Bokatörő miskolci állapotok a Villanyrendőrtől a Hősök teréig (fotókkal)

Miskolc - A Szinva-terasz melletti buszmegállóban ugyan kicserélték a járdaborítást, de ez csak enyhített a súlyos problémán.

Szaniszló Bálint

Ez várja a gyalogosokat a Villanyrendőr, a Kazinczy utca és a Hősök tere környékén

Fotó: Ádám János

A Villanyrendőr, Kazinczy utca, Hősök tere környéki járdaállapotok lassan Miskolc történelemkönyvének fekete lapjaira illenek. A 2021-es őszi városi közmeghallgatáson - ahogy a boon.hu tudósított róla - az egyik szót kérő városlakó, Csabalik Gyuláné arról beszélt, hogy a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Villanyrendőr környékén rettenetes a járdák állapota

„Egyik gödörből a másikba esik bele a gyalogos – panaszolta. – Aki ráadásul bottal jár, annak még nehezebb a közlekedés a járdaburkolaton. Most jön a tél, amikor a hó vagy a lefagyott csapadék miatt még veszélyesebb lesz a közlekedés azon a tájékon. Az ember azt sem fogja látni, hová lép...” Csabalik Gyuláné arra szólította fel a város vezetését, hogy mielőbb tegye rendbe a járdaburkolatot a Villanyrendőr környékén, mielőtt komolyabb baleset nem történik.

Ígéretet tettek 

A közmeghallgatáson Durda Péter, a polgármesteri hivatal városüzemeltetési osztályának vezetője elmondta, hogy valóban hosszú esztendők óta rossz állapotban van a Villanyrendőr környékének járdaburkolata. A burkolat a Szinva-terasz építésével párhuzamosan készült 2006-ban, a "minősége vitatható". Többszöri felfagyás miatt jutott a tarthatatlan állapotába. (A víz rendszeresen a burkolat alá folyt, megfagyott és megrongálta - a szerk.).  

A közmeghallgatáson beszélt először arról az osztályvezető, hogy már megtörtént az állapotfelmérés, a műszaki megoldás is megvan, és folyamatban van a pénzügyi átcsoportosítás a burkolat cseréjére. 

Kicserélték

A munka – a burkolat cseréje – 2022. elején kezdődött el. Február elején felszedték a villanyrendőri balesetveszélyes járdaburkolatot. A munkálatok idejére szépen körbekerítették a területet, azaz magát a buszmegállót lezárták, az ideiglenes le- és felszállási lehetőséget néhány tíz méterrel odébb alakították ki. 

A sérült burkolat eltávolítása után azonban még további két hónapot kellett várni, hogy elkészüljön az új járdaborítás. Az eredmény azonban jó volt: mintegy 200 négyzetméternyi balesetmentes járda, amelyet végre veszély nélkül használhatnak a miskolciak. 

Balesetveszély!

Mindez azonban csak gyors tűzoltás volt, hiszen ugyan a Szinva-terasz oldalán lévő buszmegállóban elhárították a balesetveszélyt, de a másik oldalon - mint képgalériánkban is láthatják - is kialakultak a bokatörő állapot. 

Sőt végig a Kazinczy utcán és a Hősök terénél is ugyanezt a tarthatatlan helyzetet találtuk. Mihamarabb foglalkozni kellene a további járdaproblémákkal, amíg nem történik baleset a felvált, hiányos járdaburkolat miatt. Nem kellene várni a következő közmeghallgatásig...

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában