Villanyrendőri buszmegálló

2022.04.07. 13:59

Megszűnhet végre az egyik gödörből a másikba állapot

Megkezdődött a Villanyrendőr környéki igencsak balesetveszélyes járdaburkolat kijavítása.

ÉM

A miskolci közösségi közlekedést igénybe vevő utasok, különösen azok, akik az egyébként is nagy forgalmú villanyrendőri buszmegállót szokták igénybe venni, úgy fogalmaztak, hogy olyan, mintha Luca széke készülne a megálló környékén. Történt ugyanis, hogy február elején felszedték a már tűrhetetlenül balesetveszélyes járdaburkolatot azzal a nem titkolt szándékkal, hogy balesetmentesre cserélik azt. A sérült burkolat eltávolítása után azonban hiába kémlelték a miskolciak, hogy mikor folytatódik a munka, arra úgy két hónapot várni kellett.
 

Neuralgikus probléma 
 

Ma már (ahogy képünkön is látható) szépen körbekerítették az illető területet, ami arra utal, hogy ott valami tényleg készül. Az utazók számára mindezeken túl az a fontos információ, hogy magát a buszmegállót a munkák idejére lezárták, az ideiglenes le- és felszállási lehetőséget néhány tíz méterrel odébb alakították ki. 

 

A Villanyrendőr környékén járók régóta nehezményezik a járdaburkolat állapotát. Azonban egészen a tavaly novemberben megtartott városi közmeghallgatásig kellett várni, hogy kiderüljön, mi is az önkormányzat szándéka. A közmeghallgatáson az egyik szót kérő egyenesen „rettenetesnek” minősítette a helyzetet. Így fogalmazott: „Egyik gödörből a másikba esik bele a gyalogos. Aki ráadásul bottal jár, annak még nehezebb a közlekedés a járdaburkolaton.” 

 

Egyébként a 2006-ban készült járdaburkolat átépítés révén kapott új burkolatot, amelynek konstrukciós problémái vannak. A víz aláfolyt, a burkolat felfagyott. Különösen a buszmegálló környékén vált válságossá a helyzet. A többszöri felfagyás miatt jutott jelenlegi állapotába. 

Az önkormányzat költségvetéséből sikerült forrást elkülöníteni a probléma megoldására. Lényegében ez a munka – a burkolatcsere – kezdődött el két hónappal ezelőtt és folytatódik most. Úgy tudjuk, április közepére befejeződik a munka.
 

(A borítóképen: A munkaterület adott, két héten belül elkészülhet az új járdaburkolat)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában