Elképesztő

2023.04.26. 17:30

Villanyrendőr: most a másik oldalon jött fel a járdaburkolat

Nem dőlhetnek hátra az illetékesek. Az egyik villanyrendőri buszmegállóban ugyan kicserélték a járdaborítást, de most a másik oldal vált balesetveszélyessé.

Szaniszló Bálint

Ilyen járdaállapotok várják a miskolci Villanyrendőrnél az arra járókat

Fotó: SZB

Egy tavalyelőtti őszi miskolci közmeghallgatáson az egyik felszólaló tolmácsolta sok száz miskolci gyalogjáró problémáját: a város egyik legnagyobb forgalmú buszmegállójában, a Villanyrendőrnél, az Avasra felvezető oldalon a járdaburkolat botrányos, balesetveszélyes állapotban van. A Villanyrendőr környékén járók amúgy régóta nehezményezték a járda állapotát. Az ominózus közmeghallgatáson, abban a bizonyos felszólalásban a szót kérő hölgy nem kertelt sokat, egyenesen „rettenetesnek” minősítette a helyzetet.

Így fogalmazott:

Egyik gödörből a másikba esik bele a gyalogos. Aki ráadásul bottal jár, annak még nehezebb a közlekedés a járdaburkolaton.

Konstrukciós hibák 

Az a bizonyos kifogásolt járdaburkolat egyébként 2006-ban készült a Szinva-terasz építéséhez kapcsolódva. Mint kiderült, alapvető konstrukciós problémák adódtak vele. A víz aláfolyt, a burkolat felfagyott. Különösen a buszmegálló környékén vált válságossá a helyzet. A többszöri felfagyás miatt jutott bokatörő állapotába.  

Az önkormányzat költségvetéséből azonban sikerült forrást elkülöníteni a probléma megoldására. Lényegében ez a munka – a burkolatcsere – kezdődött el tavaly év elején. Történt, hogy február elején felszedték a már tűrhetetlenül balesetveszélyes járdaburkolatot azzal a nem titkolt szándékkal, hogy balesetmentesre cserélik azt. A sérült burkolat eltávolítása után azonban még tobábbi két hónapot kellett várni, hogy elkészüljön az új járdaborítás.  

A munkálatok idejére szépen körbekerítették a területet, azaz magát a buszmegállót lezárták, az ideiglenes le- és felszállási lehetőséget néhány tíz méterrel odébb alakították ki. Az eredmény mintegy 200 négyzetméternyi balesetmentes járda, amelyet végre balesetveszély nélkül használhatnak a miskolci utasok.

Folytatni kell a munkát!  

Nem lehet azonban nyugodtan hátradőlni sem az utasoknak, sem a döntéshozóknak, mert most az út másik oldalán lévő buszmegállóban jött fel a burkolat és alakult ki a korábbi másik oldali állapothoz hasonló balesetveszélyes, bokatörő helyzet. Érdemes már most elkezdeni gondolkodni az illetékeseknek, hogy azt a részt mikor és milyen forrásból javítják ki. Reméljük, nem kell majd sokat várni egy kezdvező döntésre és a munkálatok megkezdésére abban a megállóban és környékén. Addig, amíg nem történik baleset.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában