Térkőcsere

2022.08.29. 14:00

Kijavítják a bokatörő belvárosi hibákat - Fotókkal, videóval!

A történelmi belváros utcáinak burkolata nagyon rossz állapotban van. Most részben orvosolnák a problémát.

ÉM

Nem szép. És balesetveszélyes. A javítás a héten elkezdődhet

Fotó: Bujdos Tibor

Több térkődarab is hiányzik a Kazinczy utca és a Déryné utca burkolatából – korábbi írásunkból is tudható: ez megnehezíti a gyalogosforgalmat és biztonságos közlekedést. Akkori írásunkból tudható, a jelenséget a járókelők felháborítónak találták. Mára már a Szinva terasz, a Kandia-köz, valamint a Hősök terén található burkolat is cserére érett.

Az év első felében kicserélték a Villanyrendőrnél található buszmegálló burkolatát több mint kétszáz négyzetméteren, most ez a munka folytatódhat.

Háromszáz négyzetméter

Szopkó Tibor alpolgármester, a körzet önkormányzati képviselője a múlt héten jelentette be: 7,5 millió forintból újítanák fel a balesetveszélyes részeket

A bejelentés nyomán mi is szemrevételeztük a kérdéses szakaszokat. A hétfői szemlénk eredménye: nagyon sok helyen nem csak hiányzik a burkolat, hanem szép számmal található meglazult útburkolati elem is. Ezek beavatkozás híján felválhatnak. 

Az önkormányzat portálja szerint: „Most, mintegy háromszáz négyzetméternyi hibás, úgynevezett brazil-köves részt javítanak, cserélnek ki a következő időszakban. A szakemberek többszöri, alapos felmérését követően jelölték ki a javítandó felületeket.” 

Városházi forrásból úgy tudjuk: a javítási munkálatok a hét közepén kezdődhetnek meg. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában