balesetveszélyes járda

2021.11.22. 14:00

Rendbe hoznák a járdát a Villanyrendőrnél

Egyre több a panasz a belvárosi balesetveszélyes járdaburkolatra.

Szaniszló Bálint

20211111 Miskolc fotó: Ádám János ÁJ Észak-Magyarország Balesteveszélyes a térkő burkolat a villanyrendőrnél, a Szemere utcai buszmegállónál és környékén.

Fotó: Ádám János

Az önkormányzat néhány nappal ezelőtt megtartott közmeghallgatásán az egyik szót kérő városlakó, Csabalik Gyuláné arról beszélt, hogy a város egyik legfrekventáltabb helyén, a Villanyrendőr környékén rettenetes a járdák állapota.

Másfél évtizede készült

„Egyik gödörből a másikba esik bele a gyalogos – panaszolta Csabalik Gyuláné. – Aki ráadásul bottal jár, annak még nehezebb a közlekedés a járdaburkolaton. Most jön a tél, amikor a hó vagy a lefagyott csapadék miatt még veszélyesebb lesz a közlekedés azon a tájékon. Az ember azt sem fogja látni, hová lép...”

Arra szólította fel a város vezetését, hogy mielőbb tegye rendbe a járdaburkolatot a Villanyrendőr környékén, mielőtt komolyabb baleset nem történik.

Durda Péter, a polgármesteri hivatal osztályvezetője elmondta, hogy valóban hosszú esztendők óta rossz állapotban van a Villanyrendőr környékének járdaburkolata. Felidézte, hogy egy 2006-ban történt átépítés révén kapott új burkolatot, amelynek minősége vitatható. A többszöri felfagyás miatt jutott jelenlegi állapotába. Van megoldás a helyzetre, hangsúlyozta az osztályvezető. Megjegyezte: a polgármester kérésére megtörtént az állapotfelmérés, a műszaki megoldás is megvan, és folyamatban van a pénzügyi átcsoportosítás a burkolat cseréjére. Veres Pál hozzátette, hogy konstrukciós problémák vannak a burkolattal, a víz aláfolyik, megfagy és rongálja. Különösen a buszmegálló környékén válságos a helyzet. Jelezte, nem a mostani volt az első jelzés a járdák állapotáról, ezért az intézkedés már korábban megkezdődött, és joggal bizakodhatunk, hogy rövidesen lesz megoldás a problémára.

(A borítóképen: Több helyen felvált a burkolat a Villanyrendőrnél)

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában