Miskolci közgyűlés

2023.03.02. 09:00

Ingatlanok eladásáról és odaadásáról döntöttek (percről percre)

Tizenhat napirendi pont szerepelt Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése márciusi rendes ülésén. A városvezető frakció igen szavazataival valamennyi előterjesztést elfogadták.

Szaniszló Bálint

Tizenhat napirendi pont szerepel Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése márciusi rendes ülésén.

Fotó: Bujdos Tibor

 

A bizottsági összetételről folyt a vita

A 14. napirendi pont tárgyalásával folytatódik a miskolci önkormányzati képviselők munkája.

Ingatlanok eladásáról és odaadásáról döntöttek

Tovább folytatódik a miskolci közgyűlés márciusi ülése.

Miskolcon vennének földeket a mezőkövesdi reptér eladásából

A költségvetés vitája után tovább folytatódik a további előterjesztések megvitatásával a miskolci önkormányzati képviselők munkája.

Erősebb szakmai felügyeletet kaphat az MVK Zrt.

A költségvetést tárgyalják ezekben a percekben a miskolci önkormányzati képviselők.

 

Attól tartanak, idén sem lesz Salkaházi-támogatás

A város költségvetéséről vitáznak a miskolci önkormányzati képviselők mai ülésükön.

Magánfesztivál helyett a tömegközlekedésre és közbiztonságra költsenek

Miskolc költségvetését tárgyalják jelenleg ülésükön a város önkormányzati képviselői.

Költségvetési szigor szükségességéről beszél a miskolci városvezetés

Elkezdődött a költségvetés tárgyalása. Az előterjesztés címe: Javaslat az Önkormányzat 2023. évi költségvetésének megállapítására, a költségvetési rendelet megalkotására és egyéb kapcsolódó döntés meghozatalára.

Bizonytalan a tervezés, bajba kerülhet Miskolc

Az első napirendi pont: Javaslat az Önkormányzat egyes saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei várható összegének megállapítására a 2024-2026. évekre.

Elkezdődött a közgyűlés

A polgármesterrel együtt 28 tagot számláló miskolci közgyűlés 26 tagjának részvételével kezdte meg munkáját Veres Pál elnökletével. A kezdéskor Cseléné Figula Edina (Jobbik) és dr. Mokrai Mihály (DK) hiányzik a képviselők közül.

Tizenhat napirendi pont szerepel Miskolc Megyei Jogú Város Közgyűlése márciusi rendes ülésén, amelynek - kétségkívül - leginkább várt témája a város idei költségvetésének elfogadása. A költségvetési tervezet mintegy 47 milliárd forint bevétellel és ugyanennyi kiadással számol, de a városvezetés kalkulációi szerint akár 30 milliárddal nagyobb pénzügyi keretet is el tudnának költeni a város működtetésére. Takarékos, szigorú, de előremutató költségvetésről beszélnek. 

Meglepetésre - bár előterjesztették - nem szerepel a napirendi pontok között az, amely szerint áprilisban ismét jelentősen emelni akarta a városvezetés a parkolás díjat Miskolcon. Egy nappal a közgyűlés ülése előtt ugyanis törölték a sürgősségi előterjesztések közül a rendeletmódosítást. A városháza sajtó osztályától érdeklődtünk tegnap az okokról. Ezt a választ kaptuk: "A témában további egyeztetések szükségesek, ezért nem tárgyalja az előterjesztést holnap a testület."

Szó lesz viszont arról, hogy az önkormányzat értékesíteni kívánja a mezőkövesdi volt szovjet katonai repülőtérben meglévő egyhatodnyi tuladonrészét. Ha igent mond rá a testület, akkor 1,4 milliárd forintért hirdetik meg eladásra a tulajdonrészt. Mint a Boon-hu is megírta, korábban arról volt szó, hogy "szárnyakat adnak" a tetszhalott reptérnek, amely akár utasforgalmat is lebonyolíthatna.

 

 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában