Üléseznek a miskolci képviselők

2023.03.02. 12:03

Attól tartanak, idén sem lesz Salkaházi-támogatás

A város költségvetéséről vitáznak a miskolci önkormányzati képviselők mai ülésükön

Illusztráció

Fotó: NeydtStock

Pakusza Zoltán, A Mi Hazánk:

A költségvetésről azt gondolom, hogy tényleg nehéz a helyzet, de miért pont traffipax telepítésre kell a városnak 15 milliót költeni. Ez a rendőrség dolga, költhetnénk hasznosabb, városüzemeltetési célokra. Nagyívű tervekről beszélnek negyedik éve, de az eredmény nem látszik.

Barta Gábor, Fidesz:

A területi fejlesztések idén teljesen háttérbe szorulnak. Még a városi infrastruktúra szinten tartására sem fordít a város. Nem a képviselők dolga parkolót építeni, vagy közvilágítást kiépíteni. Közben a város fesztiválokat támogat, külföldre utaztatja a vezetőit.

Gazdusné Pankucsi Katalin, Fidesz:

Minden évben elküldöm a választókörzetemre vonatkozó javalatom. Semmi sem teljesül belőle.

Kozma Istvánné, Fidesz:

A Városgazda kerete nem változik. Ez rossz hír, mert most sem gondozottak a város közterületei. Nem várható tehát javulás ebben. A Salkaházi Sára Program is hiányos az idei költségvetésben. A mostani városvezetés bővítést ígér.

Szécsényi Marianna, Fidesz:

Érzik a miskolciak saját bőrükön, hogy mennyire rosszul gazdálkodik a város. Gondoljunk csak a közösségi közlekedésre, vagy a közbiztonságra. Olyan is előfordul, hogy lakók saját pénzükön végeznek el kátyúzást.

Szarka Dénes, Velünk a Város:

A Salkaházi-támogatás szerepel a költségvetésben és elkötelezettek vagyunk, hogy ki is fizessük ezt. A városvezetés felelősen dolgozik az ide érkező pályázati pénzek hatékony felhasználásán. Emelkedik folyamatosan a közösségi közlekedés finanszírozása.

Simon Gábor, Velünk a Város frakcióvezető:

Egyetértünk abban, hogy több pénzt kellene költenünk a városra. De honnan lesz több pénz? Csak az államkasszából érkezhet több pénz. A mi pénzünket kellene visszaadnia a városnak. 300 milliárdot fizetnek be a miskolciak az államkasszába, és csak 17 milliárdot kap a város vissza. Vannak természetesen központi feladatok, de emellett az önkormányzatok finanszírozása is feladat. Ezt nem végzi jól a kormány, mert nem elegendő az érkező forrás. Legalább 50 milliárd forintot kellene adnia a kormánynak.

Hollósy András, KDNP:

A miskolciakról nem tud gondoskodni a költségvetés. A közösségi közlekedés szervezése kapcsán is nagy a fejetlenség. Értetlen módon lízingelték például a buszokat. A döntések kiverik a biztosítékot. A Fidesz és a KDNP nem tudja támogatni a költségvetést.

Dr. Kovács László, KDNP:

A költségvetés előtti egyeztetésre a frakcióvezetők kaptak meghívást, a képviselők nem. A Salkaházi-támogatás miatt kétségeim vannak, hiszen benne volt a tavalyi költségvetésben, mégsem fizették ki. Idén is így lesz? A helyi beruházásokkal kapcsolatban az a gond, hogy nincsenek megnevezve a konkrét beruházások. Nincs nyoma annak sem a költségvetésben, hogy miként ünnepli meg a város a 200 éves színházat. A költségvetési alapok is szűkösek.

Szopkó Tibor alpolgármester:

Demagógia. Nem lehet az almát a körtével összehasonlítani. Az igazi probléma az, hogy nem kap elég pénzt az önkormányzat a kormánytól. Ez a jelen helyzetben a lehető legjobb költségvetés, kérem támogassák!

Szilágyi Szabolcs, Velünk a Város:

Nagy szükség volna az utak felújítására. Ha azt látjuk, hogy az állami utak is hasonlóan rossz állapotban vannak, akkor már más árnyalatot kap az egész.

Molnár Péter, KDNP:

A Salkaházi-támogatás tavaly benne volt a költségvetésben, mégis úgy döntöttek ősszel, hogy nem fizetik ki. Cserbenhagyták a nyugdíjasokat.

A miskolci közgyűlés percről percre itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában