Ülésezik a miskolci közgyűlés

2023.03.02. 10:01

Bizonytalan a tervezés, bajba kerülhet Miskolc

Az első napirendi pont: Javaslat az Önkormányzat egyes saját bevételei és adósságot keletkeztető ügyleteiből eredő fizetési kötelezettségei várható összegének megállapítására a 2024-2026. évekre.

Szilágyi Kornél gazdálkodási főosztályvezető: Az önkormányzat kötelessége, hogy a költségvetéssel párhuzamosan határozzon az elkövetkező három év fizetési kötelezettségeiről. Az elkövetkező két évben mintegy 1,5 milliárd forint fizetési kötelezettsége lesz a városnak, míg 2025-ben és 2026-ben - jelen állás szerint - mintegy 1 milliárd forint.

Soós Attila, Fidesz: A tervezet nem számol a helyi adóbevételek, a saját bevételek növekedésével, vagy ingatlaneladásból származó érdemi bevétellel, az baj. Nem lehet komolyan venni az ismertetett számokat. Borítékolható, hogy ezek a számok nem így fognak alakulni, mert akkor a város nagy bajban lesz.

Borkuti László, Velünk a Város: Abban a helyzetben, amiben az ország van, senki nem tud előre három évre tervezni.

Szilágyi Kornél gazdálkodási főosztályvezető: Jelenleg a válsághelyzetek miatt nehezen tervezhető a jövő, szűkül az önkormányzat helyzete. Vannak ingatlanértékesítésről szóló előterjesztések, de nem cél a vagyon kiárusítása.

A miskolci közgyűlés percről percre itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában