Miskolci közgyűlés

2023.03.02. 13:44

Ingatlanok eladásáról és odaadásáról döntöttek

Tovább folytatódik a miskolci közgyűlés márciusi ülése

Szilágyi Kornél gazdálkodási főosztályvezető, Szopkó Tibor alpolgármester, Varga Andrea Klára alpolgármester, Veres Pál polgármester, Badány Lajos alpolgármester és Dr. Ignácz Dávid jegyző

Fotó: Bujdos Tibor

6. előterjesztés: Javaslat ingatlan kedvezményes értékesítése a „Szimbiózis” A Harmonikus Együtt-Létért Alapítvány részére tárgyban.

A Baráthegyi Majorság mellett van egy önkormányzati terület, ahol az alapítvány fogyatékkal élő gyerekeknek labdarúgó pályát szeretne kialakítani. Ehhez 50 százalékos kedvezményt kérnek a vétel során.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:

A Magyar Labdarúgó Szövetség nem támogatja új focipályák kialakítását. Több tízmillió forintról van szó. Honnan lesz pénz rá?

Dr. Kovács László, KDNP:

Az én körzetemben van a terület. A Szimbiózis Alapítvány nagyon fontos tevékenységet végez.

Szopkó Tibor alpolgármester:

A Szimbiózis munkája nemzetközi összefüggésben is jelentős. Nem véletlenül született ez az előterjesztés.

7. előterjesztés:  Javaslat a Mechatronikai Ipari Park területén létrehozott víziközmű vagyontárgyak közcélú adományként történő térítésmentes vagyonátvételére

Az iparterület fejlesztése során víziközműfejlesztést hajtott végre a Miskolc Holding Zrt. A törvények szerint ezt önkormányzati tulajdonba kell adni. Erről szól a javaslat.

Deák-Bárdos Mihály, Fidesz:

Hogy áll a Mivíz Kft.-vel kapcsolatos állami szerepvállalás?

Veres Pál polgármester:

Megkapta a város az integrációs tervezetet. Visszaküldtük az értékelést, és várjuk a jelzést. Sürgős a döntés, mert havi 300 millió forintnál többe kerül a városnak a Mivíz Kft. működtetése.

8. Javaslat ingatlanrész térítésmentes használatba adására a MESZEGYI részére.

Az Őszi Napsugár Otthon felújítása idejére kapott használatba egy ingatlant a MESZEGYI, de továbbra is szüksége volna rá. Erről döntenek a képviselők.

Nem volt vita

9. Javaslat ingatlan közcélú adományként történő ingyenes használatba adása tárgyában.

A Célpont közösségi iroda Arany János utcán használt helyiségéről van szó. A használó közalapítvánnyá vált, így jogos az ingyenes használat.

Nem volt vita

10. Javaslat a Közgyűlés Egészségügyi, Szociális és Környezetegészségügyi Bizottsága személyi összetételével kapcsolatos döntés meghozatalára

A bizottság egyik tagja meghalt, helyette másik személyt, Horváth Józsefet javasolják tagnak.

Nem volt vita.

11. Javaslat Miskolc Megyei Jogú Város polgármestere 2023. évi szabadsága ütemezésének jóváhagyására.

A közgyűlésnek jóvá kell hagyni a jogszabály szerint a polgármester szabadságtervét.  

Nem volt vita.

12. Javaslat a közgyűlés utólagos tájékoztatására a halaszthatatlan önkormányzati ügyekben meghozott polgármesteri döntésekről.

A polgármester négy döntést hozott. Technikai jellegű döntések.

Nem volt vita .

Barta Gábor, Fidesz:

Az egyik döntés az volt, hogy a város a Városház térnél lévő kavicsos parkoló területét veszi bérbe. Ami éves szinten 20 milliós kiadás. Megéri ez?

Dr. Ignácz Dávid jegyző:

A bérlet nem újkeletű, még az előző önkormányzat idején történt. Amíg nem kezdődik meg ott az építkezés, addig használja a város fizető parkolóként.

A miskolci közgyűlés percről percre itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában