Helyi közélet

2015.07.22. 15:05

Hiába a Stop tábla, a gyalogosok életveszélyben a Stadion utcánál

Miskolc - Miskolci Olvasónk a Stadion utca és a Kárpáti utca kereszteződésére hívja fel a közlekedők figyelmét, ahol a Stop tábla ellenére sem állnak meg az autósok.

Miskolc - Miskolci Olvasónk a Stadion utca és a Kárpáti utca kereszteződésére hívja fel a közlekedők figyelmét, ahol a Stop tábla ellenére sem állnak meg az autósok.

Olvasom azon bejegyzéseket, hogy Miskolcon vannak olyan helyek, amelyek nagyon veszélyesek (gyalogátkelőhely stb.). Én is küldenék egy ilyen helyről adatot - kezdi levelét Olvasónk.

A Stadion utca és Kárpáti utca keresztezésénél is nagyon veszélyes a gyalogosoknak átkelni, pedig a Stadion utca felől érkezőnek (autó) STOP TÁBLA van kitéve, és még fel is van festve, hogy hol kellene megállnia. Senki nem áll meg ott, hanem az autó orrával kimegy egészen a Kárpáti utcára. Az Andrássy út felől érkező gyalogos (Kárpáti utca páratlan oldalán) ha nem figyel eléggé, akkor simán elütik. Idős embereknél ez még hatékonyabban érvényes - írja Olvasónk.

- BOON -


Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!


Miskolc - A miskolci közlekedés egyik Achilles-sarka a Pláza előtti zebra. Olvasónk szerint tizenkét másodperc nem elég, hogy biztonságosan átérjenek a gyalogosok a túloldalra. Kapaszkodjanak, az elmúlt években volt fejlődés, volt amikor jobban kellett futni. tovább »

Miskolc - Olvasónk nem is egy, hanem három olyan helyet talált Miskolcon, ahol bárki könnyűszerrel összetörheti az autóját. A legfőbb gondot az új villamosmegállók kialakítása okozza. tovább »

Miskolc - Nem egyszerű kijutni a városba Miskolc-Komlóstetőről. Az egy szem utca a kijárat a városrészből, ahonnan reggel beautózni Diósgyőrbe kész rémálom, de legalább zsáktelepülésen élhetnek az ott lakók. tovább »

Miskolc - Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme. tovább »

Miskolc - Az Újgyőri főtérnél az út túloldalára szinte születni kell, olvasónk szerint az idősek csoda, hogy épségben átérnek. A kemény hangvételű levél csattanója, hogy a „KRESZ-t hírből sem ismerik az autósok”. tovább »

Miskolc - A Corvin utca felől tilos bekanyarodni a Bató-házhoz, valamint onnan kikanyarodni sem lehet balra. Ezt a két egyszerű szabályt az autósok folyamatosan megszegik, ebből előbb-utóbb tragédia lesz. tovább »


Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában