A hét másodperces lámpa: fuss az életedért!

Akt.:
Kiss Ernő - Vasgyári
Kiss Ernő - Vasgyári
Miskolc – Az Újgyőri főtérnél az út túloldalára szinte születni kell, olvasónk szerint az idősek csoda, hogy épségben átérnek. A kemény hangvételű levél csattanója, hogy a „KRESZ-t hírből sem ismerik az autósok”.

A levelében az olvasónk leírta, hogy az Újgyőri főtértől nem messze a MOL kútnál szinte életveszélyes a közlekedés. Két átkelő hely is van, illetve három, ahol a közlekedést lámpák „segítenének”. A hétköznapi ember még csak bele is törődik, hogy lehetetlenség tisztességes tempóba egyik oldalról közlekedni a másikra, mert körülbelül zöldre váltástól számítva 7 másodperc áll az átkelésre, néha nagy csomagokkal a kézben egy fárasztó 12 órás munka után is éppen hogy átér az ember, de mi a helyzet az idősebb korosztállyal?! Ezt még megemészti az ember, de azt, hogy zöldre vált a lámpa a zebránál és az autósok egyáltalán nem hajlandóak átengedni a gyalogost már nehezebb. Persze nem jókedvükben várakoznak hosszú perceken keresztül, de az, hogy még lehet el is gázolhatja egy autó miközben betartja a szabályokat az már felháborító. Azt már említésre sem méltó, hogy néha csak úgy ki-be kapcsolgatják a lámpákat és jön a káosz, mert aKRESZ-t hírből sem ismerik az autósok.

Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!