Olvasónk szeretne néha kijutni a városrészből – rémálom a Gózon utcában

Akt.:
Gózon - Puskin kereszteződés | Google Street View
Gózon - Puskin kereszteződés | Google Street View
Miskolc – Nem egyszerű kijutni a városba Miskolc-Komlóstetőről. Az egy szem utca a kijárat a városrészből, ahonnan reggel beautózni Diósgyőrbe kész rémálom, de legalább zsáktelepülésen élhetnek az ott lakók.

Miskolc-Komlóstető egy kijáratú városrész. Reggelente szabályosan kijutni nem lehetne, hiszen stoptáblával védett a Gózon utca-Puskin utca kereszteződése, ahol ráadásul fel is torlódik a forgalom a 150 m-re levő újabb útkereszteződés miatt. Egy komplett városrész, közel 8 ezer ember került bezárásra, a buszok ki és befordulása lelassul, amikor iskolába és munkába igyekeznének az emberek. Részben a Diósgyőr felőli forgalom is áttevődött a Gózon utcára, megoldás évek óta nincs. Egy korábbi városvezető azt mondta, örüljünk, hogy zsáktelepülés vagyunk, mert így jobb a közbiztonság. Ez utóbbinak örülünk, de azért ki is szeretnénk néha innen jutni.

Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!


A hírhedt diósgyőri balkanyar, avagy mit keres a Suzuki a villamoson?

Miskolc – A legújabb necces miskolci kereszteződést minden bizonnyal ismeri mindenki, aki csak egyszer is járt DVTK meccsen. A Kárpáti utca és az Andrássy utca kereszteződésében gyakori a koccanás, illetve a villamos is találkozik néha a figyelmetlen autóssal. Mi lenne a megoldás? tovább »

Közlekedési rémálom a Megyei Kórháznál: 25 perc egy kikanyarodás

Miskolc – Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme. tovább »

A hét másodperces lámpa Miskolcon: fuss az életedért!

Miskolc – Az Újgyőri főtérnél az út túloldalára szinte születni kell, olvasónk szerint az idősek csoda, hogy épségben átérnek. A kemény hangvételű levél csattanója, hogy a „KRESZ-t hírből sem ismerik az autósok”. tovább »

Olvasónk küldte: Tragédia lesz a balra kanyarodásból

Miskolc – A Corvin utca felől tilos bekanyarodni a Bató-házhoz, valamint onnan kikanyarodni sem lehet balra. Ezt a két egyszerű szabályt az autósok folyamatosan megszegik, ebből előbb-utóbb tragédia lesz. tovább »
hirdetés
hirdet�s