Közlekedési rémálom a Megyei Kórháznál: 25 perc egy kikanyarodás

Akt.:
Közlekedési rémálom a Megyei Kórháznál: 25 perc egy kikanyarodás
Miskolc – Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme.

Olvasónk azzal kezdi, hogy nem egész napos problémával állunk szemben, mert ez a kapu csak munkaidőben van nyitva. „A dolgozók mikor elindulnak haza, sokan ezt a menekülő útvonalat válasszák (Északi kapu), ugyanis a Blaskovics úti rendőrlámpa rövid ideig tartó szabad jelzése miatt az intézményből való kijutás akár 25 !!!! percet is elvehet az életünkből. Aki türelmes, van ideje, nem siet a gyerekért az iskolába, óvodában és van elég pénze újratankolni az autót hetente, az vár. Na de akinek a délután minden egyes másodperce fontos, az bevállalja a cseppet sem kockázatmentes Északi kaput. Ott nagyon figyelni kell a fáradt dolgozónak, nehogy 10 perc múlva már őt vigyék sürgős vizsgálatra a traumatológia műtőssegédei.

Ennél a kereszteződésnél nincs rendőrlámpa. A forgalom meg igen nagy, akár a városból kifelé, vagy éppen befelé. Ha csak egy kis szabad hely látszik és két másodpercig nem jön autó, ami zavarná a kikanyarodást, egyből a forma 1-es autókat legyalázó rajtolással nekivágunk a délutánunk egyik legnagyobb kihívásának, a kikanyarodásnak! Nem tudom meddig tart ez az állapot, tervez-e a város valamit, hogy ez a közlekedési probléma megoldódjon akár az Északi kapunál, vagy a Blaskovics úton. Úgy gondolom, a Megye legnagyobb kórházában nem az autók kipufogó füstjét kéne szagolniuk a betegeknek, mert rövid a szabad jelzés. A másik oldalon meg nem kellene hagyni, hogy az egészségügyi dolgozók, betegek vagy éppen a hozzátartozóik hazárdírozzanak egészségükkel egy kanyarodás miatt.”

Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!