Mutatjuk, hol tudja összetörni könnyen az autóját Miskolcon

Akt.:
Mutatjuk, hol tudja összetörni könnyen az autóját Miskolcon
Miskolc – Olvasónk nem is egy, hanem három olyan helyet talált Miskolcon, ahol bárki könnyűszerrel összetörheti az autóját. A legfőbb gondot az új villamosmegállók kialakítása okozza.

„Az új beton villamosmegállók annyira közel kerültek a gyalogátkelő-helyekhez és a keresztező utcákhoz, hogy azok körülményesen, van ahol gyakorlatilag nem beláthatóak. Az egyik gyöngyszem a városból Diósgyőr felé az Újgyőri főtér villamos megállója miatti takarás. Ha valaki az AGIP benzinkúttól fordul a Maros utcába, ő sajnos az Andrássy út Diósgyőr felé vezető belső sávjából a villamos megálló miatt teljesen takarásban van. Persze mondhatjuk, hogy van lámpa és kint vannak a 30 km/h-ás korlátozó táblák is, de nem ez a megoldás. Ha az utóbbit mindenki betartaná érdekes torlódások alakulnának ki pl. a Győri kapuban, de végig villamos mellett. Mi lett volna a megoldás? Egyszerű, a megállók beton építményei előtt hagyni kellett volna vagy 10 métert, vagyis nem a megállók elejére, hanem a végére kellett volna őket építeni. Vagy még jobb lett volna, ha a megállók a keresztutcák mögött lettek volna, mint pl. a Győri kapu-Gyula u kereszteződésnél van.

Kiss tabornok - Kando keresztezodes

Hasonló balesetveszélyes hely a Kiss tábornok – Kandó Kálmán kereszteződése, ugyan itt a Diósgyőr felé eső megálló jó helyen van, de a város felé vezető már nem. Az teljesen takarja a kilátást a Kandó Kálmánra forduló autók elől. A csatolt Google kép nem igazán szemléletes, mert amikor a Google autója arra járt, a beton megálló még nem volt felépítve.

Elso u -Vasgyari u keresztezodes

A harmadik kereszteződés az Első utca – Vasgyári út kereszteződése. Este amikor sárgán villognak a lámpák, a Vasgyári úton haladók közül szinte senki nem ad elsőbbséget a balról, az elvileg védett Első úton érkezőknek. Végül is ki gondolná, hogy meg kell ott állni? Egyszerűen nem logikus, és ezen már a tábla sem segít!”

BOON


Az elmúlt napokban érkezett olvasói leveleken felbuzdulva bátorkodunk megkérni olvasóinkat, hogy írjanak olyan kereszteződésekről, melyek már régóta a begyükben vannak.

Mikre gondolunk itt? Olyan forgalmi csomópontokról írjanak nekünk, ahol kisebb-nagyobb változtatásokkal jelentősen csökkenthető lenne a balesetek kockázata!


Olvasónk szeretne néha kijutni a városrészből – rémálom a Gózon utcában

Miskolc – Nem egyszerű kijutni a városba Miskolc-Komlóstetőről. Az egy szem utca a kijárat a városrészből, ahonnan reggel beautózni Diósgyőrbe kész rémálom, de legalább zsáktelepülésen élhetnek az ott lakók. tovább »

Közlekedési rémálom a Megyei Kórháznál: 25 perc egy kikanyarodás

Miskolc – Miskolcon a Megyei Kórház Északi kapuja egy közlekedési rémálom, olvasónk majd félórás kijutást, forma 1-es gyorsulást emleget, amibe be kell kalkulálni, hogy az út helyett a sürgősségin találjuk magunkat. Közlekedési sorozatunk újabb gyöngyszeme. tovább »

A hét másodperces lámpa Miskolcon: fuss az életedért!

Miskolc – Az Újgyőri főtérnél az út túloldalára szinte születni kell, olvasónk szerint az idősek csoda, hogy épségben átérnek. A kemény hangvételű levél csattanója, hogy a „KRESZ-t hírből sem ismerik az autósok”. tovább »

Olvasónk küldte: Tragédia lesz a balra kanyarodásból

Miskolc – A Corvin utca felől tilos bekanyarodni a Bató-házhoz, valamint onnan kikanyarodni sem lehet balra. Ezt a két egyszerű szabályt az autósok folyamatosan megszegik, ebből előbb-utóbb tragédia lesz. tovább »
hirdetés


hirdet�s