Búza tér

2024.01.08. 20:00

Festékhullás az aluljáróban. Mikor lesz végre kész? + fotók

Miskolc - Nem sok időt sütkérezhetett a dicsfényben a felújított Búza téri aluljáró, válik a festék a mennyezetről.

Szaniszló Bálint

Nagy foltokban válik a festés a nemrég átadott miskolci Búza téri aluljáró plafonjáról

Fotó: Ádám János

Még semmiképpen sem a történelem része az a közelmúltbeli nap, amikor - sok-sok kálváriával eltöltött nap, hét, hónap után - végre átadták a gyalogosforgalom számára a felújított Búza téri aluljárót.

Azt már az "újjászületés" első, eufórikus napjaiban látni lehetett, hogy nem az építészet és rekonstrukció mintapéldája a felújított létesítmény, hiszen sok szempontból nézve sem keltette egy megújult építmény benyomását. Maga a tény viszont, hogy végre nem kell hosszú kerülőket tenni, hogy valaki eljusson a belváros felől a Búza téri piacra, vagy a két autóbusz-végállomásra, felülírt minden kétkedést.

Aztán eljött az idei évkezdet, és szomorúan vehettük tudomásul, hogy hiba csúszott a felújító gépezetbe, hiszen az aluljáró komplexum plafonjáról hatalmas darabokban kezdett el leválni (vagy felválni) a friss festés. A város ügyeivel foglalkozó  közösségi oldalakon fényképek is megjelentek a helyzetről, amelyet közben mi magunk is dokumentáltunk portálunkon.

Hétfőn délelőtt megjelent egy brigád, és lekaparta a ragadni nem akaró festékrészeket, tehát aki arra jár, láthatja, hogy elég sok helyen és nagy felületen gondolta meg magát az újonnan felvitt réteg, hogy ő nem akar megtapadni a régi felületen.

Hogy mi okozta a helyzetet? Mikor lesz újra hibátlan az aluljáró mennyezete? Ilyen kérdéseket küldtünk a miskolci városháza sajtó osztályának, amint érkezik válasz, tájékoztatjuk olvasóinkat.

Rossz a szigetelés? 

Szunyogh László, a város főépítésze a Facebookon, az aluljáró plafonjával kapcsolatban hozzá intézett kérdésekre reagálva azt mondta, hogy „Bár nem a főépítész dolga a karbantartás, felújítás, műszaki ellenőrzés, de megnézzük, mit lehet tenni. Valószínűleg nem jó már a szigetelés. Az újraszigetelés, sajnos, nem is egyszerű, nem is olcsó.”

Mások nem a szigetelést, hanem a festék minőségét nevezték meg a hiba okozójának, illetve a régi felület nem megfelelő előkészítését.

Reméljük, hamarosan arra is választ kapunk, hogy mi volt a gond, és arra is, mikor javítják ki a hibát.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában