Decemberben átadják?

2023.11.28. 07:00

Milliós veszteségek érhették a Búza téri aluljáró üzletek tulajdonosait

Miskolc - Van olyan, aki ki sem nyitott, de olyan is akadt, aki nyitva van, de jelentősen csökkent a forgalma. A terület önkormányzati képviselője szerint heteken belül átadják az aluljárót a forgalom számára.

Ujlaki Attila

Üzletsor a Búza téri aluljáróban - a felújítás idején

Fotó: SZB

Egy Búza téri aluljáróban lévő üzlettulajdonos kereste meg portálunkat azzal kapcsolatban, hogy az aluljáró lezárása miatt „megcsappant a forgalma”. Azt mondta portálunknak, hogy bár Mokrai Mihály, a terület önkormányzati képviselője azt mondta nekik a kezdetekkor, hogy összesen hat hétig tartanak a munkálatok, már 12 hete nincs teljesen megnyitva.

Milliós hiánnyal küzdenek

Amióta tart a felújítás, a forgalmunk nagyon visszaesett, milliós nagyságrendben mérhető a kárunk, hiszen a vásárlók sem szívesen jönnek le az aluljáróba, ha a másik oldalon nem mehetnek ki

– mondta. Azt is ismertette, hogy gyakran azzal találkoztak, hogy napokig semmilyen munka nem zajlott a területen. „Természetesen fel vagyunk háborodva, mert nekünk ezt a forgalomkiesést senki nem téríti meg, és szerintem ez igazságtalan” – részletezte. Azt is elmondta, hogy van olyan üzlettulajdonos, aki ki se nyitott már hetek óta mert teljesen feleslegesnek találja. „A Búza téri vásárcsarnok forgalma is visszaesett, erről több tulajdonostársam mesélt nekem, és így az ünnepek előtt ez komoly gondot okoz a vállalkozóknak” – hangsúlyozta.

Érezhető a visszaesés

Mi is megkérdeztünk néhány üzlettulajdonost is, hogy észlelnek-e visszaesést szeptember óta. (Ekkor zárták le részlegesen az aluljárót – a szerk.) Az egyik bolt tulajdonosa igennel válaszolt. 

Többen nem igazán sétálnak 800 méterrel többet, inkább megveszik máshol a beszerezni valót, így csak abban reménykedünk, hogy minél hamarabb végeznek a munkálatokkal 

– mondta. Egy másik eladó azt mondta, hogy döntően nem vett észre változást, azonban hallotta többektől, hogy csökkent a bevételük a felújítás miatt.

A kivitelező a javításokat végzi

A Boon.hu megkereste Mokrai Mihályt is, aki azt mondta, hogy november 22-én kellett volna átadni a munkát, de még a végső simításokat végzi a kivitelező az aluljáróban.

Volt műszaki átadási eljárás 22-én, de találtak hibákat, amelyek kijavítására a kivitelezőnek harminc napja áll rendelkezésre 

– mondta. Hozzátette: reméli, hogy december elején át tudják adni a forgalomnak az aluljárót. Az üzlettulajdonosok panaszára a képviselő azt mondta, hogy ez a rendeltetésszerű használatból következő felújítási kötelezettsége a városnak, amelyet a Polgári Törvénykönyv egyértelműen kimond – húzta alá. Rámutatott: a törvénykönyvben van a szükséges, a hasznos és a fényűző felújítás. „Ebben az esetben ez egy szükséges felújítás, amely az aluljáró rendeltetésszerű használatához kell” – mondta. Továbbá azt is elmondta, hogy a felújítás az üzletek érdeke is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában