Örülnek

2023.12.15. 07:00

A Búza téri aluljáróban lévő üzletek reagáltak a megnyitásra

Miskolc - Korábban többen azt kifogásolták, hogy a felújítási munkálatok miatt jelentősen csökkent a forgalmuk, amely milliós veszteségeket okozhatott számukra.

Ujlaki Attila

Hétfő reggeltől újra használható

Fotó: Bujdos Tibor

Végre megnyílt

 – mondta a boon.hu-nak a Búza téri aluljáróban lévő egyik üzlet tulajdonosa. Korábban arról írtunk, hogy milliós veszteségek érhették a Búza téri aluljáró üzletek tulajdonosait, mivel a több hónapon át tartó felújítás miatt nem tudtak érdemi forgalmat realizálni.

Még pontosan nem tudjuk, hogy mennyi kár ért minket, de az már most látszik, hogy milliós veszteségek lehetnek

 – mondta. 

Arra is rámutatott: a karácsonyi szezon már csak két hétig tart, de abban reménykednek, hogy tudnak érdemi növekedést elérni.

Időszerű volt a lépcsők felújítása, ezt senki sem vitatja, csak az időzítés nem volt a legmegfelelőbb, hiszen iskolaidőben és az ünnepek előtt ez a meglátásom szerint fatális hiba volt

 – mutatott rá.

Csökkent a forgalmuk

Korábban írtuk, hogy egy Búza téri aluljáróban lévő üzlettulajdonos kereste meg portálunkat azzal kapcsolatban, hogy az aluljáró lezárása miatt „megcsappant a forgalma”. Akkor azt mondta portálunknak, hogy bár Mokrai Mihály, a terület önkormányzati képviselője azt mondta nekik a kezdetekkor, hogy összesen hat hétig tartanak a munkálatok, már 12 hete nincs teljesen megnyitva. (Hétfőn azonban megnyitották – a szerk.)

A Búza téri piacon is „megérezték”

Akkor portálunk több Búza téri vásárcsarnokban lévő árust is megkérdezett, akik azt mondták, érezhető a visszaesés a lezárás miatt. Olyan is akadt, aki szerint nem volt probléma a forgalommal.

Most őket is megkerestük, akik azt mondták, hogy egyelőre nem érzik azt, hogy jelentősen növekedett volna a forgalmuk, azonban azt megerősítették többen, hogy növekedett a piacra „betérők” száma.

Csúszott a kivitelezés

Korábban a Boon.hu megkereste Mokrai Mihályt is, aki azt mondta, hogy november 22-én kellett volna átadni a munkát, de találtak hibákat, amelyek kijavítására a kivitelezőnek harminc napja állt rendelkezésre. Akkor az üzlettulajdonosok panaszára a képviselő azt mondta, hogy ez a rendeltetésszerű használatból következő felújítási kötelezettsége a városnak, amelyet a Polgári Törvénykönyv egyértelműen kimond. Rámutatott: a törvénykönyvben van a szükséges, a hasznos és a fényűző felújítás. „Ebben az esetben ez egy szükséges felújítás, amely az aluljáró rendeltetésszerű használatához kell” – mondta. Továbbá azt is aláhúzta, hogy a felújítás az üzletek érdeke is volt.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában