Nem szép

2024.01.07. 10:03

Minden nem sikerülhet: a lépcső szép, a festés jön fel a Búza téri aluljáróban! (fotók)

Miskolc - Sajnos nagy foltokban válik a festés a nemrég átadott miskolci Búza téri aluljáró plafonjáról.

Horváth Imre

Pedig az üzletportál tetejére is jutott a festékből...

Fotó: Szaniszló Bálint

Egy hónapja sem, december 11-én adták át a felújított Búza téri aluljárót, de úgy tűnik, nem minden sikerült tökéletesen a munkálatok során. Az egyik Facebook csoportban fotók jelentek meg arról, hogy az egyik feljáró közelében elkezdett a plafonról felválni a festés.

Foltokban jön fel

A helyszínre mentünk, hogy meggyőződjünk a helyzetről, és azt kellett látnunk, hogy az még rosszabb, mint a közösségi oldalon látott képeken, ugyanis nem csak a lejárónál indult meg a festék, hanem a plafon több pontján is.

Vélhetően nem megfelelő festéket, vagy a festés során nem megfelelő technológiát, előkészítést végeztek, ez okozhatja a festék leválását. Hozzá kell tenni azt is, hogy a feljárók közelében tapasztalható elsősorban a probléma, ahol a kinti hidegebb és a benti melegebb levegő találkozik, de nyilván erre a megfelelő festék kiválasztásával fel kellett készülnie a szakembereknek.

Már az átadás helyett javítani kellett

Pedig hosszú hetekre lezárták a kivitelezés során az aluljárót, lehetőséget adva a megfelelő munkavégzésre. A Boon.hu megkeresésére Mokrai Mihály, a terület önkormányzati képviselője azt nyilatkozta november végén: november 22-én kellett volna átadni a munkát, de még a végső simításokat végzi a kivitelező az aluljáróban. Volt műszaki átadási eljárás 22-én, de találtak hibákat, amelyek kijavítására a kivitelezőnek harminc napja állt rendelkezésre.

Úgy tűnik azonban, hogy még mindig van mit kijavítani. Most a közösségi oldalon lévő poszt alatt többen azt írták, félő, hogy az újabb esetleges javítás miatt majd ismét lezárják az aluljárót, és lehet újra kerülni.

Kérdéseket küldtünk

Az eset kapcsán érdeklődtünk a miskolci önkormányzatnál azt kérdezve: szembesültek-e a hibával, várható-e annak a kijavítása, van-e garanciális kötelezettsége a kivitelezőnek, várható-e emiatt újabb lezárás az aluljáróban? Amint válaszolnak, visszatérünk a témára.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában