boon.hu video

2023.12.11. 14:00

Már járható a Búza téri gyalogos aluljáró (képekkel, videóval)

Alaposan megkínlódtak az építők az évtizedek óta sorsára hagyott aluljáró felújításával.

Szaniszló Bálint

Reggel már újra használható volt a Búza téri aluljáró

Azt már pár nappal ezelőtt tudtuk, hogy december 11-én, hétfőn végre átadják a felújítás címén hónapokkal ezelőtt lezárt Búza téri gyalogos aluljárót. A hét végén a Miskolci Városgazda Nonprofit Kft. közösségi oldalán azt olvashattuk, hogy hétfő dél az átadás határideje. A munkába, iskolába igyekvők azonban azt tapasztalhatták, hogy már a reggeli órákban elbontották a kordonokat és át lehetett menni az aluljárón. Az építők még az utolsó simításokat végezték, így a "hivatalos" átadás időpontja tényleg dél körülre tolódott. 
Nagy kő esett le a gyalogosok - és az építők - szívéről, hiszen alaposan megnehezítette a gyalogosok közlekedését a lezárás, két irányban, jókora kerülővel lehetett eljutni úticéljukhoz. Főleg az első időben  sokan megpróbáltak átszlalomozni az autók között, az életüket, tesi épségüket kockára téve ezzel. 

Tiszta és fényesebb

A megújult aluljárót magunk is kipróbáltuk és megnyugvással vettük tudomásul, hogy az életveszélyesnek nyilvánított lépcsősorok végre biztonságosak. Oldalt acélkorlát segíti az időseket a fel és lejutásban. A korlát alatt van egy ledes fénycsík is, ami segíti a tájékozódást. A lenti folyosók világítása is megújult és a főfolyosó faláról eltűntek a - több esetben -  több évtizedes hirdetések, falragaszok. 

Reméljük, a megújult Búza téri aluljáró sokáig fogja biztonsággal szolgálni a miskolciakat és a városba érkezőket.  

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában