Fosztogató

2024.02.15. 11:00

Mindent elvett, amit az alvó férfinél talált Tiszaújvárosban

Az alvót többször megszólította, majd mikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy az mélyen alszik, kifosztotta.

Boon.hu

Kifosztotta

Fotó: BOON

A Tiszaújvárosi Járási Ügyészség kifosztás bűntette és közokirattal visszaélés vétsége miatt emelt vádat egy férfival szemben. A vád szerint 2023. július  23-án éjjel Tiszaújvárosban, egy férfi az ismerősével történt aznap esti italfogyasztást követően elaludt egy köztéri padon.  

Az alvót egy arra járó másik férfi többször megszólította, majd mikor nyilvánvalóvá vált számára, hogy az mélyen alszik, kivette a kezéből annak övtáskáját, melyben benne volt a napszemüvege és szemüvegtokja. A fosztogató az övtáskát és a szemüvegtokot egy közelben lévő szeméttároló mellett eldobta.  

Rövid idő elteltével a újra visszament a padon alvóhoz, mellé ült a padra és kivette a nadrágjának zsebéből a férfi mobiltelefonját, az ahhoz tartozó töltőkábelt és egy powerbankot, továbbá a egy pénztárcáját a benne lévő 14 ezer forint készpénzzel, egy személyi igazolvánnyal és lakcímkártyával, TAJ kártyával, adókártyával és vagyonőri igazolvánnyal együtt. 

Fegyházba juthat 

A vádlott által a védekezésre képtelen sértettől  eltulajdonított vagyontárgyak közül a napszemüveget a vádlott lakhelyén lefoglalták és a sértett részére kiadták. Az övtáskát és a szemüvegtokot a helyszín közelében a rendőrök megtalálták és visszaadták a sértettnek. A mobiltelefont és a powerbankot a hozzá tartozó kábellel együtt a vádlott a cselekményt követő néhány nap elteltével önként átadta a rendőrségnek, melyeket szintén kiadtak a sértettnek. 

Az ügyészség a büntetett előéletű, többszörös visszaesőnek minősülő vádlottal szemben fegyházbüntetés és közügyektől eltiltás kiszabását indítványozta a bíróságnak.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában