Vádemelés

2024.02.14. 10:19

Szörnyű: 11 éves gyereket rabolt ki a férfi

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy férfi ellen rablás bűntette miatt, aki az utcán észrevett egy 11 éves kiskorú fiút 10 ezer forintos bankjeggyel a kezében. Megszólította, hogy a boltban vegyen neki nápolyit, majd amikor a fiú tovább ment, mögé lépett, hátulról fellökte, kezét megcsavarta és elvette tőle a pénzt.

Boon.hu

Rablás

Fotó: A kép illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2023. augusztus második felében a délelőtti órákban egy borsodi településen lévő élelmiszerbolt előtti járdán ült, amikor meglátta a boltba érkező 11 éves kiskorú fiút 10 ezer forintos bankjeggyel a kezében. 

Megszólította, és arra kérte, hogy menjen be a boltba és vegyen neki nápolyit. A fiú benézett a boltba, és azt mondta a vádlottnak, hogy sokan vannak, nem tud bemenni és a kerékpárját tolva hazaindult.

Erőszakkal elvette

A vádlott követte, mögé lépve hirtelen mozdulattal, nagy erővel hátulról fellökte. A fiú a földre esett, ekkor a vádlott a földön fekvő sértett fölé hajolva bal kezét megcsavarta, és elvette tőle a 10 ezer forintot, majd sietve távozott.

Az ügyészség a büntetett előéletű letartóztatásban lévő vádlottal szemben börtön büntetést és közügyektől eltiltást indítványozott, tájékoztatta portálunkat a boon.hu-t a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Főügyészség.

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában