boon.hu PODCAST

2023.02.19. 11:30

Rabosítás is lehet egy közlekedési baleset vége

Egy komolyabb baleset okozása, visszaesőként volán ülni vezetői engedély nélkül, ittasan, vagy bódultan vezetni nem csak közlekedési szabálysértés, büntetőügyi folytatása is van.

Horváth Imre

illusztráció

Fotó: Shutterstock

Az év eleje sem indult igazán jól a közlekedési balesetek tekintetében. Ahogy egy korábbi cikkünkben már beszámoltunk róla, megnőtt már a tavalyi évben is a gyalogoselütések száma a vármegyeszékhelyen, amely tendencia is folytatódott idén. A közlekedési balesetek egyik fő oka a figyelmetlenség, amelyből bizony könnyen lehet egyik pillanatról a másikra nagyon komoly baleset is, amikor már késő bánkódni és büntetőjogi felelősséggel is szeme kell néznie az okozónak.

De ha valaki ittasan, bódult állapotban, esetleg visszaesőként vezetői engedély nélkül ül a volán mögé, okoz balesetet, vagy követ el közlekedési kihágást, akkor is könnyen egy büntetőügyben találhatja magát és nem „csak” közlekedési kihágással kell szembe néznie. Ha valaki kábítószert, új pszichoaktív szert használva akad fenn egy rendőrségi ellenőrzésen mindenképpen szembe kell néznie az emiatt induló büntetőüggyel is.

Ezekről is beszélgettünk többek között podcast adásunkban Molnár Emillel, a Miskolci Rendőrkapitányság Közlekedésrendészeti Osztályának vezetőjével és Bodnár Gáborral, a Miskolci Rendőrkapitányság Bűnügyi Osztályának vezetőjével.

Hallgassa meg a boon.hu legújabb podcastját!

Még több podcast a boon.hu oldalán itt!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában