boon.hu PODCAST

2023.01.22. 11:30

Vigyázzunk az adatainkra és a pénzünkre!

A Sziréna első adásában az online térben elkövetett bűncselekmények kerültek terítékre.

Fotó: EugeneEdge

A bűncselekmények evolúciója során eljutottunk a piaci pénztárcalopásoktól odáig, hogy ma már az interneten megszerezett, kicsalt adatainkkal leürítik a folyószámlánkat, vásárolnak a pénzünkkel, vagy más bűncselekményekhez használják fel a tulajdonunkat. Ma már sokkal gyakoribb, hogy azért fordulnak az emberek a rendőrséghez, mert az interneten, esetleg telefonhívással kombinált online csalással megkárosítják őket, mint, hogy a pénzüket közvetlen módon ellopnák tőlük.  

A bűnözök eszköztára kifogyhatatlan és folyamatosan finomítják az elkövetési módszereket, így egyre szélesebb köre lesz, lehet érintett a társadalomnak ezekben a bűncselekményformákban.

A vármegyénkben legtöbb áldozatot szedő csalástípusokról és ezek kivédéséről is beszélgetett Daragó Tamás rendőr alezredessel, a Miskolci Rendőrkapitányság vizsgálati osztályának vezetőjével Horváth Imre szerkesztő-műsorvezető.

Így többek között szóba kerültek az úgynevezett csomagküldő szolgálatos, a banki megkereséses, vagy éppen az online piacteres csalások is. Hallgasson bele a Sziréna podcastba, hogy megtudja mire érdemes figyelni, hogy ne váljon áldozattá!

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában