Bűnügyi hírösszefoglaló

2022.05.08. 20:00

Összevagdosta iskolatársa arcát a diák, gyerekek megölésével fenyegetőzve raboltak

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban május 2-a és május 8-a között.

Fotó: Shutterstock

Ítéletet hoztak a nagyapját megölő sajószentpéteri férfi és élettársa ügyében - Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék azoknak a vádlottaknak az ügyében, akikkel szemben többszörösen minősített emberölés és más bűncselekmények miatt indult büntetőeljárás.

Élettársa torkához kést szegezve akarta lelövetni magát a rendőrökkel - Büntetése súlyosítását indítványozta a Debreceni Fellebbviteli Főügyészség annak a férfinak, aki öngyilkossági szándékkal a rendőrökkel akarta magát lelövetni.

Kerítésléccel bántalmazta a sértettet - elítélte a törvényszék - Ítéletet hozott a Miskolci Törvényszék annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben életveszélyt okozó testi sértés bűntette és más bűncselekmény miatt emelt vádat az ügyészség.

Egy felsőzsolcai nyomozó szabadidejében fogta el a körözés alatt álló férfit - Egy felsőzsolcai nyomozó szabadidejében fogta el azt a körözés alatt álló férfit, aki a gyanú szerint egy egészségügyi intézménybe, egy élelmiszerüzletbe és egy postahivatalba is betört.

Súlyosította a törvényszék a sajókazai bálázógépes baleset vádlottjának büntetését - Jogerősen befejeződött annak a férfinak a büntetőügye, aki egy sajókazai telephely vezetőjeként több munkavédelmi előírást is megszegett és ezzel hozzájárult ahhoz, hogy az egyik dolgozó súlyosan megsérült.

Addig járt betörni, amíg a rendőrök el nem kapták - A rendőrök elfogták azt a nagycsécsi férfit, aki másfél hónap alatt négy helyre is betört.

Milliós értékben vittek el szerszámgépeket a miskolci rablók - A rendőrök elfogták azt az apát és fiát, akik egy felújítás alatt álló miskolci közösségi házból milliós értékben vittek el szerszámgépeket.

Gyerekek megölésével fenyegetőzve raboltak – jogerőre emelkedett az ítélet - A Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa ítéletet hozott annak a férfi és nő vádlottnak az ügyében, akik rátörtek egy családra az otthonukban és a gyerekeik megölésével fenyegetőzve pénzt követeltek a sértettektől.

Megpróbálta elgázolni a halőröket az engedély nélkül horgászó férfi - Közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntett elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat eljárást a Miskolci Rendőrkapitányság egy 50 éves aszalói férfival szemben.

Indokolatlan bántalmazás Miskolcon - A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 50 éves férfi ellen maradandó fogyatékosságot okozó súlyos testi sértés bűntette miatt.

Pénzt kértek a vállalkozótól, hogy elsimítsák a nem létező adóhatósági eljárást - A Budapesti Regionális Nyomozó Ügyészség vesztegetést állítva elkövetett befolyással üzérkedés bűntette és más bűncselekmény miatt folytat nyomozást három személy ellen.

Összevagdosta iskolatársa arcát a diák Taktaharkányban - Késsel támadta meg 14 éves kamasztársát egy 17 éves fiú Taktaharkányban hétfőn, hogy így vegyen elégtételt korábbi vitájuk miatt.

Saját otthonában törtek rá a családra - A szülőket a gyerekek megölésével fenyegették, hogy pénzt szerezzenek.

Számos alkalommal bántalmazta élettársát, majd a szakítást követően is különböző módokon fenyegette - A Miskolci Járásbíróság ítéletet hozott annak a miskolci vádlottnak az ügyében, aki élettársát számos alkalommal bántalmazta, majd a szakítást követően is különböző módokon fenyegette.

Védtelen idősekre támadtak az ózdi fiatalkorúak - A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 16 éves és egy 17 éves fiatalkorú fiú ellen rablás bűntette és lopás vétsége miatt, akik Ózdon napközben rövid időn belül két időskorú férfit támadtak meg és bántalmaztak - tájékoztatott honlapján a Miskolci Törvényszék.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában