Tárgyalás

2022.05.02. 18:00

Saját otthonában törtek rá a családra

A szülőket a gyerekek megölésével fenyegették, hogy pénzt szerezzenek.

ÉM

Ózd. Tárgyalást tart május 3-án a Miskolci Törvényszék másodfokú tanácsa azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik rátörtek egy családra az otthonában, és a gyerekeik megölésével fenyegetőzve pénzt követeltek a sértettektől. 

Az első fokon eljáró Ózdi Járásbíróság által megállapított tények szerint 2020. november 7-én a kora délutáni órákban a vádlottak abból a célból mentek a sértettek ózdi házához, hogy akár erőszakkal is, de pénzt szerezzenek tőlük. A férfi a lakásba bejutva a pénze átadását követelte az apától, miközben a gyerekei megölésével fenyegetőzött. A szintén lakásban lévő édesanya félelmében átadta a pénztárcájukat, melyből a férfi vádlott kivett 28 ezer forintot, majd egy ezrest visszadobott az asztalra, ezután távoztak. A sértetteknek okozott kárból 26 ezret lefoglaltak, így az okozott kár részben megtérült. 

A járásbíróság a férfit rablás bűntette miatt 5 év szabadságvesztésre és 5 év köz­ügyektől eltiltásra, a nőt bűnsegédként elkövetett rablás bűntette miatt 2 év szabadságvesztésre és 2 év közügyektől eltiltásra ítélte. Az ítélet ellen a vádlottak és a védők elsődlegesen felmentés, másodlagosan enyhítés, az ügyészség pedig súlyosítás érdekében fellebbezett. A keddi tárgyaláson akár már jogerős ítélet is várható. 
 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában