Érdekes esetek

2022.05.01. 20:30

Bűnügyi hírösszefoglaló: Felgyújtotta volt élettársa házát; sörösüveggel betörte haragosa fejét

Ez a hét sem telt eseménytelenül a megyei rendőrőrsökön, bíróságokon. Lássuk, milyen fontos, érdekes rendőrségi esetek történtek Borsodban április 25-e és május 1-je között.

Forrás: Shutterstock/illusztráció

Shelbi, a rendőrkutya vezette nyomra kollégáit – Egy felújítás alatt álló abaújvári házból vittek el a tolvajok különféle szerszámgépeket. A bejelentést követően a rendőrök Shelbi nyomozókutya támogatásával rövid idő alatt elfogták az elkövetőket.

Felgyújtotta volt élettársa házát – A csernelyi férfit a rendőrök rövid idő alatt elfogták.

Trágár módon szidalmazták és fenyegették a rendőröket - elítélte őket a bíróság – Az Encsi Járásbíróság ítéletet hozott annak azoknak a vádlottaknak az ügyében, akik 2018 decemberében Vizsolyban vulgáris kifejezésekkel illették és agresszívan fenyegették a rendőröket.

Sörösüveggel betörte haragosa fejét – A Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Főügyészség vádat emelt egy 46 éves férfi ellen életveszélyt okozó testi sértés bűntettének kísérlete miatt, aki Mezőkövesden egy sörözőben italozott, amikor meglátta azt a férfit, akivel egy héttel korábban egy másik sörözőben konfliktusba került, most is belekötött, és amikor a férfi el akarta kerülni a további vitát és hátat fordított neki, egy sörösüveggel leütötte.

Ítélet az ózdi dohányboltot kirabló férfi ügyében – Az Ózdi Járásbíróság 2022. április 26-án ítéletet hirdetett annak a vádlottnak az ügyében, akivel szemben felfegyverkezve elkövetett rablás bűntette miatt emelt vádat az ügyészség.

Agresszívvá vált, tört-zúzott a kocsmában – A Mezőkövesdi Járási Ügyészség garázdaság miatt vádat emelt egy 43 éves férfival szemben.

Lenyúlta a fűrészgépet a közfoglalkoztatott – A Szikszói Járási Ügyészség sikkasztás miatt vádat emelt egy 38 éves férfival szemben.

Le akart szállni, megrúgta a buszsofőrt – A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkövető Miskolcon, helyi járatú autóbuszon utazott, de szóváltásba került a sofőrrel, akit a vita végén megrúgott.

Kényszergyógykezelését rendelték el a gázriasztó-pisztollyal lövöldöző férfinak – A Miskolci Járásbíróság 2022. április 25-én ítéletet hirdetett az egyéb cselekmények mellett fegyveresen elkövetett rablás bűntettével vádolt férfi ügyében.

Veréssel fenyegette meg áldozatát, így vette el mobilját – Az Encsi Rendőrkapitányság nyomozói őrizetbe vették azt a fiút, aki megfenyegette áldozatát, és elvette a mobiltelefonját.

Bántalmazta, majd kirabolta ismerősét a fiatalkorú – A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akivel szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

A húsvéti nyulat is lefejezték - Két fiatalkorú tört-zúzott és lopott Edelényben – Az edelényi rendőrök egy fiatalkorúval szemben indítottak nyomozást, aki 12 éves öccsével együtt követett el nyolc rendbeli bűncselekményt.

Súlyos milliókat csalt ki egy borsodi lelkésznő – Az Encsi Járási Ügyészség vádat emelt egy 45 éves nő ellen minősített csalások miatt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában