Randalírozó tinédzserek

2022.04.25. 11:09

A húsvéti nyulat is lefejezték - Két fiatalkorú tört-zúzott és lopott Edelényben

Az edelényi rendőrök egy fiatalkorúval szemben indítottak nyomozást, aki 12 éves öccsével együtt követett el nyolc rendbeli bűncselekményt.

Az Edelényi Rendőrkapitányság lopás, rongálás és közlekedés biztonsága elleni bűncselekmény elkövetésének megalapozott gyanúja miatt folytat nyomozást egy 15 éves helyi fiúval szemben.

A fiú és öccse 2022. április 21-én éjszaka kimásztak edelényi otthonuk ablakán és az egyik helyi családi ház kertjéből két biciklit eltulajdonítottak. Ezekkel kerekezve nem sokáig jutottak, mert az egyik defektes lett, így azt hátrahagyták és bementek egy bolt udvarára, ahol a cserepekben lévő virágokat kitépték, a földet kiszórták belőlük.

A továbbiakban több más ház udvarába is bementek, ahol az egyiknél ismét találtak egy kerékpárt, amit szintén elvittek.

Innen Borsodszirákra hajtottak, ahol az egyik oktatási intézmény udvarán a trambulint, a pingpong asztalt, illetve a húsvéti dekorációkat tették tönkre.

Ezek után visszatértek Edelénybe, de mielőtt hazamentek a két biciklit a város egyik forgalmas útjának közepére fektették. Ezt követően közlekedett arra egy autó, amely későn észlelte az akadályt, így áthajtott az egyik kétkerekűn, amelynek során az autó megrongálódott, az olajteknője kilyukadt.

A rendőrök néhány órán belül megállapították az elkövetők kilétét, akik kihallgatásuk során beismertek más, korábban történt kerékpárlopást és temetőben történő sírrongálásokat is - közölte a Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Rendőr-főkapitányság.

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában