Letartóztatásban

2022.04.25. 13:50

Bántalmazta, majd kirabolta ismerősét a fiatalkorú

A Miskolci Járásbíróság elrendelte annak a fiatalkorúnak a letartóztatását, akivel szemben a bűncselekmény elhárítására idős koránál fogva korlátozottan képes személy sérelmére elkövetett rablás bűntette miatt indult eljárás.

Shutterstock/Illusztráció

Fotó: Shutterstock

A rendelkezésre álló adatok szerint a gyanúsított 2022. április 21-én az esti órákban Edelény egyik utcájában a rossz egészségügyi állapotban lévő sértettet leszólította, tőle pénzt kért kölcsön gyógyszerre. A férfi felajánlotta, hogy kiváltja a receptet, ám a terhelt megpróbálta őt megütni, megrúgni, valamint pénztárcáját megszerezni. Ezen cselekmények előbb nem jártak sikerrel, végül a gyanúsított két alkalommal ököllel fejen ütötte a sértettet, aki a földre került, így sikerült a terheltnek magához vennie a férfi 40.000 Ft összegű készpénzét.

A terhelt cselekménye alkalmas lehet rablás bűntettének megállapítására, amely akár 5 évig terjedő szabadságvesztéssel is büntethető.

A bíróság álláspontja szerint a kiszabható szankció mértéke miatt a gyanúsított esetében fennáll a szökés, elrejtőzés veszélye, amelyet személyi körülményei sem ellensúlyoznak. Mivel a terhelt ismeri a sértettet és az ügy további tanúit, így a bizonyítás eredményessége érdekében is indokolt a letartóztatása. Megalapozottan feltehető továbbá az is, hogy a férfi szabadlábon maradása esetén újabb bűncselekményt követne el, ezért a bíróság 2022. május 24. napjáig elrendelte a letartóztatását.

A terhelt és védője, továbbá a törvényes képviselő fellebbezése folytán a végzés nem végleges - közölte a Miskolci Törvényszék hétfőn.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában