Erőszak

2022.04.26. 09:04

Le akart szállni, megrúgta a buszsofőrt

A Miskolci Járási Ügyészség vádat emelt egy 43 éves férfi ellen közfeladatot ellátó személy elleni erőszak bűntette miatt. Az elkövető Miskolcon, helyi járatú autóbuszon utazott, de szóváltásba került a sofőrrel, akit a vita végén megrúgott.

Forrás: Illusztráció

A vádirat szerint a vádlott 2021. december hónap közepén a délutáni órákban Miskolcon helyi járatú autóbuszon utazott, és az egyik megállóhoz közeledve azt feltételezte, hogy a jármű nem fog megállni, pedig ő ott akart leszállni, ezért ütni és rángatni kezdte az ajtaját.

A sofőr megállította az autóbuszt, hátrament a férfihez és felelősségre vonta, valamint közölte vele, hogy a kijelölt megállóhelyen meg fog állni. Az utas viszont felindultan és szóváltást kezdeményezett a buszsofőrrel, aki felszólította, hogy hagyja el a járművet. A férfi leszállt ugyan, de a vele együtt leszálló és őt távozásra felszólító sofőrt folyamatosan szidalmazta. Amikor a buszvezető visszalépett a járműbe, a férfi hátulról a felkarján megrúgta oly módon, hogy egy fémoszlopba kapaszkodva vett lendületet a rúgáshoz.

A buszsofőr sérülést nem szenvedett, a cselekményről értesítette a rendőrséget.

Az ügyészség a büntetett előéletű, visszaesőnek minősülő vádlottal szemben börtönbüntetést és közügyektől eltiltást indítványozott.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában