Biztosítják az összeget

2023.11.07. 20:00

Lázár János: a Diósgyőri vár sorsa hamarosan rendeződhet

Miskolc - A baloldali városvezetés minden híresztelésének ellenére a kormány kiemelt szándéka befejezni a Diósgyőri vár felújítását.

Ujlaki Attila

A Diósgyőri vár

Fotó: Bujdos Tibor

A megyeszékhely baloldali városvezetése gyakran azzal vádolja a kormányt, hogy „ellehetetleníti” az önkormányzatot. Többször hangoztatják többek között, hogy az épülő Diósgyőri várra nincs elegendő forrás és a kormány nem biztosítja az eredeti összegeken túl felmerülő költségeket. (Korábban kiderült, hogy a tornyok statikai állapota nem megfelelő, ezért azokat meg kell erősíteni, amely plusz költséggel jár – a szerk.).

Hétfőn a parlamentben Lázár János, építési és közlekedési miniszter egyértelművé tette, hogy Miskolc városát és annak minden polgárát stratégiai partnernek tekinti a Magyar Kormány.

Lázár János: Miskolc városát és annak minden polgárát stratégiai partnernek tekinti a Magyar Kormány
Fotó: MW

A Diósgyőri vár esetén 2 milliárd 200 millió forintból a korábban fölmerült statikai probléma elhárítható és a vár sorsa rendeződhet

– húzta alá. Azt is elmondta, hogy a kormány szándéka, hogy ezt az összeget biztosítsa a város számára. Példaként említette a miniszter a Miskolc-Kassa közötti M30-as autóút megépítését, amelyet 250 milliárd forintból valósítottak meg és adtak át nemrég, de az Y-híd megépítését is a partnerség szimbólumának nevezte. 

Ha megnézi valaki, hogy Miskolc az elmúlt 20 esztendőhöz képest mennyit javult például a munkanélküliség terén, akkor láthatja, hogy kiemelkedően jól szerepel a statisztikákban a város

– mutatott rá. 

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában