Előrelépés

2023.07.20. 11:38

Jó hír érkezett a Diósgyőri várról

Kiss János országgyűlési képviselő eredményes tárgyalásokat folytatott a projekt többlettámogatása ügyében.

Boon.hu

Kiss János

Kiss János miskolci országgyűlési képviselő Facebook-oldalán tett közzé igazán kedvező híreket a Diósgyőri várral kapcsolatban.

A parlamenti szünetben is jó hírrel jelentkezem a miskolciak felé. Az elmúlt hetekben országgyűlési képviselőként számos tárgyalást folytattam a Diósgyőri vár ügyében. A tárgyalások előrevezetőek voltak, ugyanis tájékoztatást kaptam arról, hogy az Építési és Közlekedési Minisztérium előterjesztést készít a kormány felé, a projekt többlettámogatása ügyében.

Leálltak a munkák 

Mint ismert, a Diósgyőri várat építő konzorcium vezető cége, az Épkar Zrt. egy február 22-én érkezett levélben értesítette a miskolci önkormányzatot arról, hogy a projektre rendelkezésre álló pénzből végrehajtható munkákat elvégezték, a statikailag nem megfelelő tornyok megerősítésére azonban nem érkezett meg az igényelt 2 milliárd forint, így - ha addig nem történik változás - február 27-én leállnak a munkák a várnál. A leállás megtörtént és a helyzet azóta sem változott.  

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában