boon.hu video

2023.09.02. 18:12

Minden korosztály megtalálta a kedvére valót Sajóbábonyban + fotók, videó

A XV. Sajóbábonyi Városnapot a Borostyán Mihály Sportközpontban rendezték meg.

Pap Gyula

Minden korosztály kapott szórakozási lehetőséget

Fotó: Vajda János

Az immár hagyományos Sajóbábonyi Városnapot a Borostyán Mihály Sportközpontban rendezték meg szombaton. A rendezvény fővédnöke volt dr. Kiss János országgyűlési képviselő.

A program a kicsiknek szánt Varga Feri és Balássy Betti gyerekműsorával kezdődött, a felnőttek pedig régészeti kiállításmegnyitón vehettek részt a Déryné Szabadidő Központ és Városi Könyvtárban, ahol Dr. Mester Zsolt, az ELTE Régészettudományi Intézete kutatásvezetőjének előadását hallgathatták meg.

Veterán gépjárművek és motorok felvonulása és kiállítása is szerepelt a programban.

Ünnepélyes megnyitót dr. Szilva István polgármester tartott, melyet a Rezeda Népdalkör műsora követett. A koncertek sorát a Desperado Timivel nyitotta, utána az Emőd Brass Fúvószenekar következett. A Holdeső zenekart pedig Márió, a harmonikás követte a műsorban. Essem, majd Marót Viki és a Nova Kultúr zenekar koncertje is nagy sikert aratott és tűzijáték zárta az eseményt.

Kísérő programok sokasága is várta a vendégeket, a Magyar Honvédség Katonai Toborzót tartott airsoft lövészettel és fegyverbemutatóval. Volt családi tekeverseny és Szárnyalló népi játszótér. Sokan részt vettek Herczeg Mária hagyományőrző népi kézműves foglakozásán és nagy sikert aratott a Sajóbábonyi Kertbarátkör Egyesület kertészeti termékeinek kiállítása és vására nem különben a Sajóbábonyi Kreatív Klub alkotásainak kiállítása és vására. Az igazi különlegességet a délutáni hőlégballonos függeszkedés jelentette. Az ételkínálatban szerepelt többek között kürtőskalács, kézműves sör, krumplilángos, óriáspalacsinta, lekvárok. A szépítkezést pedig az arcfestés, hajfonás, hennázás segítette. Ezen kívül volt még ugrálóvár, óriáscsúszda, habparty is a kínálatban.

XV. Sajóbábonyi Városnap videó:

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában