Labdarúgás

2024.05.19. 09:37

Ma megismételheti történelmi csúcsát az észak-borsodi gárda

Másodszor lehet a harmadosztály bajnoka a putnoki labdarúgócsapat.

A gólörömnél is nagyobb ünnepet tarthat ma a Putnok FC, ha pontot szerez a sereghajtó vendégeként

Fotó: PFC

A labdarúgó NB III Észak-keleti csoportban listavezető Putnok FC ma 17.00-tól a sereghajtó, már kiesett Gyöngyösi AK vendége lesz. Amennyiben az észak-borsodi gárda beváltja a papírformát, és nem kap ki a bajnokságban 28 forduló alatt mindössze egy győzelmet aratott Heves vármegyei együttestől, akkor az utolsó előtti körben, egy héttel a bajnokság zárása előtt bebiztosítja az 1. helyét.
A mai meccsre, több tucat putnoki szurkoló kíséri el a csapatot, és amennyiben legalább egy pontot szerez a Putnok FC, akkor bajnoki címet ünnepelhetnek.

Eddig egyszer

A putnoki együttesnek ilyen eredményt, harmadosztályú bajnoki elsőséget eddig egyszer sikerült elérnie, az 2011/12-es évadban az NB III Mátra csoportban végeztek az élen. Az akkori elsőség feljutást ért, de a következő évadban nem sikerült megkapaszkodniuk az NB II-ben, mert a 2012/13-as évad végén a másodosztály 32 csapatos mezőnyét 16-osra csökkentették, így a a Putnok VSE néven szerepelt együttes csak villámlátogatást tett a második vonalban.
A Putnok FC várható bajnoki címe, a másodosztály létszámának ismételten 16 csapatosra történő csökkentése miatt, nem jár automatikus NB II-es tagsággal, a jelenlegi négycsoportos NB III-ból a bajnokok közül csak kettő juthat fel, oda-visszavágós osztályozóval, amelynek a sorsolását a jövő hét után tartják.
Az már biztos, hogy az NB III Dél-keleti csoportban a Békéscsaba 1912 Előre végez az élen, ők biztos résztvevői az osztályozónak, az Észak-nyugati csoportból – jelen állás szerint – az Opus Tigáz Tatabánya, a III. kerületi TVE, a Bicskei TC és a VSC 2015 Veszprém is odaérhet még az 1. helyre, míg a Dél-nyugati csoportban a Szentlőrinc és az Iváncsa KSE közül kerül majd ki bajnok.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában