boon.hu video

2024.05.19. 19:07

Nagy szőlőrablás volt vasárnap az avasi Horváth-tetőn - képekkel, videóval

A Horváth-tető szabadidőparkjában kisAVASember kihívás címmel rendeztek játékos programot a gyermekeknek az Avasi Borangolás zárónapján.

Édes Richárd

Izgatott várakozás: ki a szőlőrabő?

Fotó: Bátori Péter

„Tavaly hívtuk életre első alkalommal a kisAVASember kupát. A Horvát-tető Szabadidőparkkal egy gyönyörű új teret kapott a város, és megláttuk benne a fantáziát. Eddig az Avas ezen része kissé elhagyatottnak számított, azóta viszont megtelt élettel. A Barangolás fő küldetése jegyében szeretnénk megmutatni az embereknek: van egy csodás park a város közepén” - magyarázta Orosz Eszter, az Avasi Borangolás egyik szervezője. A tavalyi kisAVASember fogadtatása - Orosz Eszter szerint - elképesztően pozitív volt. 

Az ügyességnek nagy szerepe volt a kihívás teljesítésében
Fotó: Bátori Péter

A jókedv a második kupán is garantált volt: a versenyszámok játékosak, és a gyermekek tavaly és idén is nagy élvezettel oldották meg a feladatokat. 

A pályákat teljesítők megkapták a kisAVASember címet

A Horváth-tetőn lévő szabadidőparkot nemcsak rendezvényeken lehet sportolásra használni. Akár mindennapi sportolásra is kiváló, ez volt a kiinduló gondolata a kisAVASember kupa kiinduló gondolata. A Borangolás negyedik napján így a park megnyílt a gyerekek előtt.

A kisAVASember kihívás Orosz Eszter szerint nem egy verseny, mert mindenképp motiválni szerették volna a résztvevő gyermekeket. A rástresszelő versenyszellem helyett a kalandos kihívások, a vidám hangulat jellemezte a rendezvényt. 

„Nem akartuk rangsorolni az első, második, harmadik helyezetteket. Aki teljesíteni tudja a küldetéseket, az az elismerés jeleként egy szép emléklapot kap, és egy évig használhatja a nemes kisAVASember címet. Egészen a következő évi megmérettetésig.”

A Barangolásból merítettek inspirációt

A kupán nem feltétlenül a gyermekek erőnlétén volt a hangsúly, sokkal inkább a kreativitáson, az ügyészségen, a gyorsaságon. 

Az első pálya a Kússz és Csússz nevet viselte. 

Videós tartalmaink továbbra is megtalálhatóak a YouTube csatornánkon. 

„Itt egy meglévő játszótéri elem alatt kellett előre meghatározott útvonal mentén kúszni. Aztán a résztvevő kis kommandósként lecsúszott a csúszdán, visszaszaladt és így teljesítette a pályát. A következő pályánkra került, ahol a klasszikus zsákban ugrálás versenyszám alapjára épült, csak közben a szőlőtőkéket kellett kerülgetni, ha már Borangolunk. Ezért lett Kerülgető a neve” - mutatta be az első két nagy kihívást Orosz Eszter. 

Itt a gyerekek ügyesen megkerülték a tőkéket, mintha egy jó kis avasi szüreten lennének. 

A falmászás sem maradt el
Fotó: Bátori Péter

A harmadik rész a Szőlőszüret. A mászófalra szőlőfürtöket helyeztek el, és öt szőlőfürtöt ezeket kell megérinteni a mászás közben. A bor kapcsán a kicsik megcsillanthatták pincéri képességeiket: 

„Az Egy cseppet se versenyszámban arra voltunk kíváncsiak, milyen felszolgálók lennének a gyermekek, hiszen egy tálcán egyensúlyozva kell különböző feladatokat megvalósítaniuk. Mintha mustot kellene szervírozniuk, és arra kellett ügyelniük, hogy egyetlen csepp se kerüljön a poháron kívülre” - mesélt a negyedik kihívásról Orosz Eszter. 

Lézerpályát kellett leküzdeni

Végül a nagy szőlőrablás során a gyermekeknek egy gumikötelekből épített lézerpályán kellett végigmenniük, úgy, hogy nem értek hozzá az akadályokhoz. Egy kalandos úton kellett begyűjteni a szőlőt, majd ugyanazon a pályán kivinni. 

Izgalmas volt a délelőtt
Fotó: Bátori Péter

A sportesemény szakmai partnere idén a DVTK volt, így a pálya öt versenyszámán végigmenők ajándékcsomagot kaptak. A második partner, a Telekom által pedig egy cuki plüssmackót vihettek haza a versenyt teljesítő gyermekek. 

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában