Bűnügy

2024.05.21. 16:00

Kezét törte, a földön húzta áldozatait a miskolci támadó

A rendőrök elfogták azt a férfit, aki a közelmúltban két nőt is kirabolt Miskolcon.

Boon.hu

A bizonyíték a földön hevert.

Fotó: Police

A gyanúsított május 20-án, 7 óra 50 perckor Miskolcon a Soltész Nagy Kálmán utcában erőszakkal el akarta venni egy 79 éves nő táskáját. A sértett megpróbált ellenállni, de a földre esett, és a férfi elragadta a táskát, majd elmenekült. Az idős nő nyolc napon túl gyógyuló, csonttöréses sérülést szenvedett – írta Facebook-oldalán a Borsod-Abaúj-Zemplén Vármegyei Rendőrfőkapitányság.

A bejelentést követően a rendőrök mintegy két óra alatt azonosították, majd elfogták a támadót, akit a hatóság őrizetbe vett. A nyomozás eredményeként a 39 éves férfi egy másik, hasonló módon elkövetett rablást is beismert.

A másik támadás március 25-én, 7 óra 30 perckor történt a József Attila utcában. A férfi hátulról rátámadt egy nőre, akitől szintén a táskát próbálta elvenni. A sértett ellenállt, de az erőszak hatására elengedte értékeit, így a rabló elmenekülhetett zsákmányával a helyszínről.

A Miskolci Rendőrkapitányság kezdeményezte az őrizetbe vett férfi letartóztatását.

 

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában