Nyitás és zárás

2023.09.30. 11:30

Kaptak még egy hétvégényi haladékot a Búza téri aluljáró használói + fotók!

Miskolc - A Centrum felőli lejárót pénteken megnyitották a gyalogosforgalom előtt, a buszpályaudvar felé azonban - várhatóan - hétfőn indul a lezárás.

Szaniszló Bálint

A Centrum felőli kijárat már szabad.

Fotó: Szaniszló Bálint

Szeptember 11-én kezdődött el - több éves huzavona után - Miskolc legforgalmasabb gyalogos aluljárója, a Búza téri felújítása. Alaposan megérett már az aluljáró a rekonstrukcióra, de addig halogatták a munka megkezdését, amíg életveszélyessé nem vált a használata.

A három ütemben megújuló aluljáró felújítása végül szeptember 11-én kezdődött el, ekkor lezárták Centrum felőli lépcsősort és a Zsolcai kapui kijárat egyik ágát.

A lépcsősorokat újrabetonozták, a falfelületeket csempével látták el. Így vált lehetségessé, hogy a gyalogosok számára újra megnyissák a Centrum lépcsősorát.

A végső gránitburkolat még hiányzik, ám ezt már lezárás nélkül is képesek lerakni az építők.

Még egy szűk hónap? 

Bár péntekre ígérték, de várhatóan hétfőtől zárják le az aluljáró komplexum Búza téri kijáratát, amely az eddigieknél jóval nagyobb káoszt fog okozni, mert nagyobb kerülőre kényszeríti majd a gyalogosokat.

A tervek szerint az aluljáró komplexum teljes megújítása, amely egyébként 40 millió forintba kerül, október végére készülhet el.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában