Döbbenet

2023.06.08. 07:00

Ennyire van csak kész a miskolctapolcai park felújítása

Ha elkészült volna is hetven napos késésben lennének a miskolctapolcai projekt kivitelezői.

Szaniszló Bálint

A projekttábla állapota jól jellemzi a helyzetet

Fotó: SZB

Március. Ekkorra kellett volna elkészülnie  a Miskolctapolca megújítása projektnek, amelynek keretében az Őspark, a Geometrikus park, illetve a Csónakázó-tó és környéke teljes rekonstrukciója volt a terv. Ahogy a Boon.hu írta, a tavaly tavasszal megkezdődött munkák elhúzódtak, így a kivitelező hetven napos haladékot kért a késedelmet szenvedett feladatok teljesítéséhez. Így lett a projekt módosított befejezési határideje május 31-e.

Hiába vártuk... 

Hiába készült azonban Veres Pál, Miskolc polgármestere arra, hogy a nyári idegenforgalmi szezon kezdetén átadja a pihenni vágyó miskolciaknak és az ide érkező, felüdülés iránt áhítozó turistáknak a megújított parkokat és a tavat. A munkák ugyanis nem fejeződtek be május 31-ig. 

Aki gyakran járt Tapolcán, az annyira azért nem lepődött meg ezen. Mi sem lepődtünk meg rajta, amikor két napja szemrevételeztük a helyzetet, mert több nappal a május 31-i befejezési határidő után is azt láthattuk, még soknapnyi munka van hátra.

Keresik a felelősöket

Veres Pál Facebook-bejegyzésében is csak konstatálni tudta a helyzetet és arra utasította a projekt vezetőit, hogy keressék meg a késedelem felelőseit. Arra a mai napig senki sem vállalkozott, hogy megállapítsa, vagy csak megjósolja, mikorra is lesz valójában kész a miskolctapolcai projekt. 

A türelem pedig egyre fogy, nem csupán az önkormányzatnál, hanem a vendéglátók, szállásadók körében is.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában