Rejtély

2023.06.03. 07:00

A jóég tudja, mikor nyit ki újra a tavaly ősszel bezárt miskolci Ellipsum (fotók)

Tavaly október elején kezdődött és idén tavaszig eltartott a miskolctapolcai élményfürdő medencéinek újraburkolása.

Szaniszló Bálint

Pár napja ilyen állapotok uralkodtak az Ellipsum körül

Fotó: Ádám János

A Miskolctapolca ékkövének szánt Ellipsum Élmény- és Strandfürdő tavaly október 3-án zárt be - a hivatalos közlés szerint - azért, hogy a 2021-ben átadott komplexum generálkivitelezője megkezdje a garanciális javításokat, amelynek keretében egy kivételével valamennyi medencét visszabontanak az aljzatbetonig, majd újraburkolják azokat.

Persze a drasztikus energiaáramelések miatt is „jól jött” a fürdő bezárása, hiszen így jelentős működtetési költséget spórolhatott meg az amúgy is veszteséges Miskolci Fürdők Kft.

Az akkori információk szerint a garanciális munka befejezésének várható dátuma december 31-e volt. Azóta több alkalommal is körülnéztünk az Ellipsumnál és azt tapasztaltuk, hogy a munka még javában tart. Nem olyan régen észlelhettük azt, hogy nincs mozgás a fürdőben, az építők levonultak. Ezután jó ideig a gaz verte fel a fürdő külső részeit. A helyzet a napokban javult valamelyest, amikor munkások jelentek meg a környéken és gaztalanították a fürdőt.

Mindenképpen veszteséges  

Állítólag előtte is veszteséges volt az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő, de a megemelkedett energaiárak miatt a jövőre nézve is veszteséggel kalkuláltak a fürdő esetében. Már tavaly ősszel azt mondta Veres Pál, Miskolc polgármestere, hogy ha idén zárva maradna az Ellipsum, akkor is mintegy 500 millió forint veszteséget termelne. Amennyiben kinyitnák, a veszteség mindenképpen 2 milliárd forint felé szaladna.

Szopkó Tibor, a város turisztikáért is felelős alpolgármestere egy fórumon azt hangsúlyozta, hogy olyan üzemeltetési modell előkészítésén dolgoznak, amellyel piaci szereplőket is bevonnának a fürdők üzemeltetésébe és fejlesztésébe. A fürdőt azonban nem akarják eladni.

Ezzel a felvetésssel szaladtunk neki az idei fürdőidénynek, amikor országos szinten sorra azt tapasztalhatjuk, hogy egyre több fürdő nyit újra. Kivéve az Ellipsumot. Vele kapcsolatban a napokban egy összejövetelen maga Veres Pál polgármester is azt mondta, hogy még nincs napirendben az újranyitása.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában