Tudta?

2023.06.07. 20:06

Miskolctapolca megújulása még várat magára, de a Diósgyőri vár már felépült

Meglepő dolgokat tapasztal az, aki Miskolc kedvelt idegenforgalmi területére téved.

Szaniszló Bálint

A Disgyőri vár

Fotó: Ádám János

A miskolctapolcai parkok és a tó környékének megújítása jókora késésben van, a kivitelezés minőségével is lehetne vitakozni, ám egy kedves újdonság már most megfigyelhető az idegenforgalmi övezetben. Persze nyitott szemel kell járnia-kelnie a még rendezetlen területen az egyszeri turistának, hiszen olyan tenyérnyi dolgokat kell észrevennie. 

Aranyos megoldások

A projekt részeként ugyanis jó tucatnyi mini szobrot helyeztek el a tó környékén, illetve a Geometrikus, valamint az Ősparkban. Az egyik ilyen bronzból készült alkotás a Barlangfürdő kerítése mellett, a támfal tetején található és a Diógyőri várat ábrázolja. Az építők által félbehagyott Diósgyőri vár ugyan nem nyújt impozáns látványt, de a miskolctapolcai annál inkább, igaz csak öklömnyi méretben. 

A Diósgyőri vár, háttérben a Barlangfürdővel
Fotó: SZB

Ugyanazon a támfalon lehet találni két focicsukát is egymásnak támasztva. Ahhoz már közelebb kell hajolni, vagy felvenni a szemüveget, hogy meglássuk a mini futballcipő oldalán a DVTK címerét. 

DVTK-drukkerek, figyelem!
Fotó: SZB

Nagyon jó ötlet a Barlangfürdő bejárata melletti kolostorromoknál elhelyezett, szerzetest ábrázoló szobrocska is. A parkokban mindezeken túl találhatunk birkózó medvebocsokat, valamit kergető mókust, de békát is. Mind-mind tenyérnyi, öklömnyi méretben. 

Mini szerzetes a kolostror romjai előtt
Fotó: SZB

Amennyiben elkészül a projekt, a sétálók mind-mind felfedezheti a mini szobrokat és készülhetnek a jobbnál jobb fényképfelvételek. 
Mutatunk néhány ízelítőt a kelléktárból.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában