Vége a válságnak?

2023.04.21. 20:00

Küszöbön a Selyemréti és a Tapolcai Strandfürdő nyitása

Az Ellipsum Élmény- és Strandfürdő és a Diósgyőri Tanuszoda újranyitásáról viszont egyelőre nincs szó.

Szaniszló Bálint

A miskolctapolcai szabadtéri strand nyitása is közelít

Fotó: Bujdos Tibor

Tavaly október 3-a volt a fekete nap a miskolci fürdők életében, az önkormányzat közleményben jelentette be, hogy az energiaválság, az infláció, a magas gáz és villamosenergia-árak kemény döntések meghozatalára kényszerítette a város strandjait, fürdőit üzemeltető Miskolci Fürdők Kft.-t.

A társaság – a Miskolc Holding Zrt. és a miskolci önkormányzat vezetésével egyetértésben – 2022. október 10-től határozatlan időre szüneteltette a Miskolctapolca Barlangfürdő és a Selyemréti Strandfürdő fürdőszolgáltatásait.

Beütött az energiaválság 

Mindezzel párhuzamosan a Miskolci Fürdők Kft. már október 3-tól bezárta az Ellipsum Élményfürdőt, azzal az indokkal, hogy a fürdőkomplexum kivitelezője folytatja a korábban megkezdett garanciális javításokat. Ez az állapot azóta is fennáll, azaz a garanciális javítások alaposan elhúzódnak. Mint a Boon.hu írta, az Ellipsum esetében az újranyitás eleve akkor jöhet szóba, ha kedvezőbben alakulnak az enegiahordozók árai. 

A népszerűtlen intézkedéssel - mint akkor érveltek - a Miskolci Fürdők Kft. százmilliós nagyságrendű megtakarítást remélt a gáz- és villamosenergia számlákon. Csakúgy mint azon, hogy a bezárások révén - akkori számítás szerint - 110 ember munkája vált feleslegessé.  

Pár héttel később a Barlangfürdő újranyitott és - a szokásos januári karbantartástartás miatti leállást leszámítva - továbbra is működik. Amikor a bezárt fürdők újranyitásáról esett bármilyen fórumon szó, annyit lehetett megtudni, hogy akkor lehet szó ilyesmiről, amennyiben a körülmények jól alakulnak.

Az első jelek 

Csöbör Katalin országgyűlési képviselő közösségi oldalán március 10-én azt tette közzé közösségi oldalán, hogy ,,Áprilisban megkezdik a felkészülést, májusban pedig újra kinyit a Selyemréti Strandfürdő". A képviselő arról számol be, hogy „az általam kezdeményezett bejáráson átnéztük a fürdő költségvetését, kértem Miskolc polgármesterét és a strandot üzemeltető cég vezetőjét, teremtsük meg ismét a téli nyitva tartás lehetőségét is. Szüksége van a sportolni vágyó miskolciaknak a Selyemréti Strandfürdőre."

Közeleg az idő 

A dolog folytatása, hogy Veres Pál polgármester a napokban találkozott a városháza és a Miskolc Holding Zrt. szakembereivel, illetve a Miskolci Fürdők Kft. ügyvezetőjével, és azt kérte tőlük, hogy vizsgálják meg, melyik az a legközelebbi időpont, amikor a két fürdő újranyithat.   

Tudjuk, hogy milyen fontos a miskolciaknak és a miskolci turisztikai, vendéglátós vállalkozásoknak a selyemréti és a tapolcai strand, éppen ezért azon dolgozunk, hogy minden nehézség ellenére is mihamarabb újra birtokba vehessék a fürdőzők valamennyi medencét.

 

 

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a boon.hu legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában